9. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Jeg valgte at sige fra i Sorgenfri-sagen - og det accepterede Venstres bestyrelse ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Jeg valgte at sige fra i Sorgenfri-sagen - og det accepterede Venstres bestyrelse ikke
Debat Det Grønne Område - 22. januar 2021 kl. 15:00
Af Henriette Breum, M-KB (løsgænger)

Når man står overfor valget mellem at blive spidskandidat for Venstre eller holde fast i sine egne værdier og integritet, hvad er så vigtigst?

For mig var der ingen tvivl, selv om jeg vidste, at det ville koste mig udnævnelsen til spidskandidat.

Og som DGO i "2020 tilbageblik" skrev, så betød sagen om Sorgenfri torv, at jeg måtte stille mig selv det spørgsmål.

Med den kritik byggeriet på politigrunden mødte, følte jeg, at den videre udvikling i Sorgenfri burde overvejes grundigt. Alle i Kommunalbestyrelsen stemte for bygningen på politigrunden.

Nu står den der mange år frem i tiden, og vi vænner os vel langsomt til den. Men jeg ønskede ikke at begå samme fejl én gang til og tillade opførslen af endnu et højt byggeri i området.

Da det i december 2019 på Byplan blev besluttet at arbejde videre med det scenarie, der tillod en byggeprocent på 81% og ville medføre et højt og massivt byggeri i 4-5 etager, valgte jeg at sige fra.

Det accepterede den daværende bestyrelse i Venstre ikke. Jeg valgte dog at stå fast på mine holdninger, selv om jeg vidste, at de højst sandsynligt ikke ville udnævne mig som spidskandidat, hvis jeg ikke stemte, som de ønskede.

At kunne se mig selv i spejlet og føle mig tilfreds med de beslutninger, jeg er med til at træffe, er - og bliver - det vigtigste for mig.

Mit standpunkt i sagen vakte heldigvis så meget påstyr i kommunalbestyrelsen, at byggeprocenten blev reduceret fra 81% til 65%. Så udover at have påvirket sagen til at gå i den rigtige retning, kan jeg i dag se mig selv i spejlet og være glad og stolt over at have holdt fast i mine værdier og integritet.

Så selv om det kostede mig posten som spidskandidat for Venstre, ja - så var det prisen værd.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?