12. maj 2021
#1757549
gallery icon

Se billedserie

Foto: Henrik Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Et broget udvalg af gadelys i Bondebyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Et broget udvalg af gadelys i Bondebyen
Debat Det Grønne Område - 22. april 2021 kl. 21:00
Af Henrik Prahl, Gammel Lundtoftevej 30, Kgs. Lyngby

DEBAT Bondebyens gadebelysning trænger til en kraftig opgradering.

Vi ser et meget broget udvalg af lygter og standere i Bondebyen, hvilket absolut ikke forskønner denne perle i Lyngbys midte. Går man en kort tur i området, kan man hurtigt tælle til tre/fire/fem forskellige (lappe)løsninger. På et kort vejstykke kan opleves tre på hinanden følgende lygter der er vidt forskellige.

Vi har haft et forbilledligt borgersamarbejde om at få Lindegården sat i stand og omdannet til et prægtigt kulturhus. Vi har arbejdet for at lokalplanens bogstav bliver overholdt i forhold til omsorgen for bydelens særpræg, og rådhuset har vist forståelse for denne præcisering.

Snart skal vi også have et gadekær/klimasikringsanlæg, som centrum for bydelen, hvor arbejdet med detaljer med mere har været diskuteret og vendt og drejet med os beboere på adskillige møder. Alt i alt har vi oplevet et rigtig positivt og godt samarbejdsklima.

Så er det besynderligt, at netop gadebelysningen har været behandlet meget lempfældigt. Ingen andre ligende historiske bydele har en så kalejdoskopisk og kaotisk blanding af alle mulige mere eller mindre tilfældige løsninger.

Vi håber inderligt, at vi snart får en smuk og ensartet gadebelysning, og vi glæder os til at være med i forarbejdet, der skal ikke flere lappeløsninger til her. På vegne af Bondebylauget.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?