5. juni 2020
IMG_5490
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Byggeiver har taget overhånd!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Byggeiver har taget overhånd!
Debat Det Grønne Område - 22. marts 2020 kl. 08:00
Af Claus Bøgh Svenningsen Kandidat, Nye Borgerlige
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Er det et succeskriterie, for kommunalbestyrelsen, at presse flest mulige borgere ind i kommunen? Og at der bygges højt og tæt? Det er det bestemt ikke for mig. Jeg ser i det hele taget ikke et behovet - tværtimod.

Kommunalbestyrelsens byggeiver har for længst taget overhånd - denne gang skal gå udover Akademivej, hvor man nu vil opfører 150 nye boliger i syv etager. Det er ellers ikke lang tid siden, at vores byggelystne politikere i Byplanudvalget vedtog en massiv byfortættelse af Nord -og Sydtorvet i Sorgenfri.

I den sag finder jeg det i øvrigt ganske bekymrende, at politikkerne valgte at forkaste et hørringsvar fra mere end 30 beboer- og grundejerforeninger, Naturfredningsforeningen og Bygningskultur Foreningen, som blev sendt i forbindelse med Kommuneplan-strategien. Der er snart massive byggerier overalt og Lyngby-Taarbæk er ved, at blive afviklet som en kommune med lavt og spredt byggeri.

Det vil altid være attraktivt for mange, at flytte til Lyngby-Taarbæk - altså lige indtil vi har gjort det uattraktivt ved overdreven tæt byggeri. Højt byggeri og flere borgere til kommunen, vil det uundgåeligt ændre kommunens udtryk og betyde øget pres på infrastruktur, sportsfaciliter, skoledistrikter m.m.

Udvikling bør ske med respekt for kommunens nuværende borgere og nuværende udtryk med relativt lavt og spredt byggeri. Her har kommunalbestyrelsen svigtet. Kommunalbestyrelsen bør begrænse sin byggeiver og i stedet fokuserer på hvordan vi får en velfungerende og velholdt kommune.

Udviklingen skal ikke gå i stå, men kommunen skal heller ikke gå i stykker!

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?