13. december 2017
Ældreområdet i Allerød skal prioriteres højere, mener Poul Albrechtsen. Foto: Lars Skov
Ældreområdet i Allerød skal prioriteres højere, mener Poul Albrechtsen. Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vores ældre og pensionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores ældre og pensionister
Debat Allerød - 20. september 2017 kl. 21:26
Af Poul Albrechtsen, byrådsmedlem (K)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød er en by med vokseværk. Nye boliger bliver bygget, og med dem kommer der tilflyttere fra andre byer. Med alle disse mennesker, vil der med årene, også komme flere pensionister.

Fremtiden for denne gruppe skal prioriteres højt, så man efter et langt arbejdsliv skal kunne nyde tilværelsen. Enten i eget hjem, ældrebolig eller på et af vores plejehjem. Det er vigtigt, at der bliver gode valgmuligheder med hensyn til boligvalg, da vi alle har individuelle ønsker.

Der skal gives muligheder for at opbygge et ældrenetværk, så det bliver lettere, at hjælpe hinanden i dagligdagen. Allerød Kommune skal være katalysator for aktiviteter for pensionister, da mange af dem er aktive og fulde af ideer. Vi skal fra byrådets side tænke i alternativer, der giver muligheder for, at pensionister og andre ældre kan samles til fælles interesser.

Et andet område er genoptræningen af de mennesker, der med alderen får visse skavanker, så man kan få hjælp til, bedre at kunne klare sig selv. Det vil give bedre livskvalitet hen ad vejen for den enkelte at deltage i dette sociale fællesskab, hvor man netop møder andre mennesker under hyggelige samværsformer.

Ældreområdet skal vægtes højt for borgerne fremover.