17. januar 2018
Martin H. Wolffbrandt, Konservative.
Martin H. Wolffbrandt, Konservative.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi lytter til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi lytter til borgerne
Debat Allerød - 09. august 2017 kl. 09:46
Af Martin H. Wolffbrandt, byrådsmedlem for Konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som medlem af Teknik- & Planudvalget (TPU) oplever jeg af og til, at borgere har det billede, at vi uden videre siger ja til entreprenørers planer og den kommunale forvaltnings anbefalinger. At alting er styret af DJØF'ere, og at et af vores kommunes mest værdifulde kendetegn - balancen mellem by og natur - er i fare.

Som konservativ ønsker jeg udvikling med omtanke. Niels Kirkegaard (V) har argumenteret for, at vi skal udvikle for at bevare. Det ligger tæt op ad udvikling med omtanke, omend det måske lyder lidt mere liberalt. Det ligger også tæt op ad det gode konservative grundprincip om at vi gerne vil forandre for at bevare. Det glæder mig selvfølgelig, at K og V er enige.

Tillad mig at komme med tre konkrete eksempler, hvor vi fra politisk hold ikke har fulgt hverken entreprenører eller den kommunale forvaltnings indstillinger. Tre eksempler, som viser at udvikling med omtanke har betydet, vi har justeret planerne, så de er blevet endnu bedre frem mod mødet med virkeligheden:

1) Den tilladte bygningshøjde som er fastlagt i to rammelokalplaner udviklingen af Blovstrød er reduceret fra 11 meter til 8,5 meter. Forvaltningens indstilling var 11 meter.

2) Støjgenerne fra NEFF reduceres ved kilden og ikke ved at etablere støjvold ud for Østre Teglværksvej. Jeg gjorde mig ulejligheden at tage ud og tale med borgerne. Det var åbenbart, at en støjvold ville være en dårlig løsning. I stedet lykkedes det at få vedtaget, at støjen skal dæmpes ved kilden.

3) Ved fastlæggelse af vejbetjeningen til den nye bebyggelse på Baunesvinget i Lynge var der opbakning til, at vi lyttede til borgerne, så vejbetjeningen skal ske til Mejeribakken. Endnu et eksempel på at vi ikke altid følger den kommunale forvaltnings indstillinger.

Vi skal lytte til borgerne. Det gælder i hele kommunen. Allerød er en lille kommune. Det betyder, at borgerne let kan få foretræde for TPU, og at vi kan besigtige områder, inden vi træffer beslutning.

Reglerne om høring betyder, at borgere, hvis der er forslag om ændringer af lokalplaner eller rammelokalplaner i deres område, altid vil blive hørt. Det betyder ikke, at der aldrig kan blive truffet en afgørelse, man er uenig i.

Men høringsprocessen i Allerød Kommune fungerer godt. Vi Lytter til borgerne, og vi udvikler med omtanke. Det skal vi blive ved med. Det er Det Konservative Folkeparti garant for.