10. december 2018
Erhvervsområdet ved Farremosen har skabt debat. Foto: Allan Nørregaard
Erhvervsområdet ved Farremosen har skabt debat. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgdebat: Erik Lunds ansvar for asfaltsagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgdebat: Erik Lunds ansvar for asfaltsagen
Debat Allerød - 02. november 2017 kl. 21:28
Af Ebbe Schultz, Hybenhaven 11, 3450 Allerød, Byrådskandidat for R
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bølgerne går højt i Allerød omkring »Asfalt-sagen«.

Det fremgår af Frederiksborg Amts Avis den 30. oktober 2017, at Naturstyrelsen har en aftale med Allerød Kommune om området ved Farremosen. Forhenværende borgmester Lund er, siger han, »rasende« over ikke at kende til aftalen. Han har bedt kommunens forvaltning om dokumentation for den.

Lund har tydeligvis travlt ved håndvasken! Han gør aftalens eksistens til et spørgsmål om at finde den i kommunens eget arkiv, og kun her. Hvorfor ikke også spørge i Naturstyrelsen? En anmodning herom er vel enkel at besvare for Naturstyrelsen.

Ser Lund måske en risiko for, at hans eget navn dukker op hos Naturstyrelsen? Forvaltningsloven foreskriver jo, at der laves et telefonnotat, hvis en sag tilføres nye oplysninger per telefon.

Uanset hvordan forløbet var i 2013, så foregik det under Lunds tid som borgmester, så det politiske ansvar er hans under alle omstændigheder.

Hvis Naturstyrelsen kan bekræfte aftalen, og borgmesterkontoret ikke kan, så siger det sandsynligvis noget om den daværende forvaltningskultur i Allerød Kommunes borgmesterkontor. Og dét er også den daværende borgmesters overordnede ansvar.

Det undrer stadig mindre, at byrådet efter 2013-valget væltede Lund som borgmester.