13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg afviser byrådets eget fredningsforslag fra konstitueringsaftalen i 2013

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg afviser byrådets eget fredningsforslag fra konstitueringsaftalen i 2013
Debat Allerød - 28. september 2017 kl. 08:35
Af Lars Juel Sørensen, Barresøgård Slangerupvej 29, 3540 Lynge
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er Teknik- og Planudvalget helt ude af trit med resten af byrådet?

Man skulle tro det, måske endda håbe det. Fredningsforslaget for området nord for Bastrup Sø er netop blevet afvist af Teknik- og Planudvalget. En kolossal skuffelse for alle, der holder af området herude. Især i lyset af hvad et samlet byråd skrev under på i 2013. Nemlig at rejse en fredningssag for at forhindre fortsat råstofindvinding i området.

Danmarks Naturfredningsforening (DN) Allerød havde tirsdag foretræde for udvalget. DNs fredningschef Birgitte Bang Ingrish deltog og fortalte om de mange gode grunde til at sikre det smukke landskab. Birgitte Bang Ingrish tilbød udvalget at vende tilbage med beregninger over, hvad en fredning ville koste. Normalt betaler kommunen 25 procent af erstatningen til lodsejerne, og staten betaler resten.

Men da DN havde forladt lokalet, vedtog et enstemmigt udvalg at afvise fredningsforslaget, som jo altså slet ikke nåede at blive belyst i detaljen.

De politikere, der alle hylder visionerne om Allerød som en »grøn kommune«, og som har sendt forslag ind om at blive kåret som landets bedste friluftskommune, og som i alle deres valgmaterialer lover at stå vagt om naturen i Allerød.

De hedder: Jesper Hammer (Nye Borgerlige), Lea Herdal (Alternativet), Lone Hansen (Venstre), Martin Wolffbrand (Konservative) og Bettina Hauge (Socialdemokratiet).

Tak for kaffe!