12. august 2020
Arne Blichfeldt Mathiassen svarer på borgmesterens debatindlæg om Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
Arne Blichfeldt Mathiassen svarer på borgmesterens debatindlæg om Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til alle der burde være bekymrede for Farremosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til alle der burde være bekymrede for Farremosen
Debat Allerød - 28. maj 2018 kl. 11:07
Af Arne Blichfeldt Mathiasen, Høveltsvangsvej 64, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tydeligt, at Venstre gerne vil fremstå som et grønt parti i Allerød. Det er tydeligt, at Venstre forsøger at afvige fra fakta vedrørende Fingerplanen. Der er ikke korrekt, når Venstre siger, at staten har pålagt Allerød Kommune at finde et erstatningsområde for Widex-grunden. Det er ikke korrekt, når Venstre siger, at staten har pålagt at placere miljøtunge virksomheder i Farremosen.

arrow Læs også: Debat: Grundig kontrol i Farremosen

Erhvervsministeriet har bedt kommunerne i Nordsjælland om at vurdere en neddrosling af arealer i forbindelse med høring til 2013 Fingerplanen, da behovet for lavere klasser er større. Miljøministeriet har indskærpet, at kommunerne har ansvaret for at afveje grundvandsinteresserne.

Det er vigtigt at forstå, at miljøklasse 6 og 7 virksomheder, der er miljøtunge virksomheder, intet har at gøre med planlovens klasse 6 og 7 »virksomheder med særlige beliggenhedskrav«. Det er en væsentlig sondring, og det virker som om, Venstre roder begreberne sammen. Man kan ikke sammenligne planlovens klasse 6 og 7 virksomheder med miljølovens klasse 6 og 7 virksomheder.

Jeg er enig med NIels Kirkegaard (formand for Venstre, red.) i: »vi skylder størst mulig hensyn til beboerne i de nærmeste boligområder«. Herefter skilles vores enighed.

Der er ingen, der modsætter sig erhvervsvirksomheder i Farremosen. Men når Kirkegaard skriver, at »bekymringerne for miljøet er grundløse«, er det et postulat af værste skuffe. Vurderingen af miljøpåvirkningen for hele området mangler. Der er ikke taget højde for de kumulative effekter, der bliver accepteret fejlbehæftede VVM-screeninger, indgivet ukorrekte tal til Trafikstyrrelsen, man overhører indsigelserne fra Danmarks Naturfredningsforening og Lynge Overdrevs Vandværk.

Men der er flere end 2000 borgere, der ikke vil acceptere, at vi spiller hasard med vores miljø.

Når borgmesteren argumenterer for, at man godt kan placere miljøtung industri oven på områder med særlige drikkevandsinteresser, fordi 40 proccent af Danmark har den klassifikation, er det som at argumentere for at køre uden sikkerhedssele i bilen, da der jo også er folk der bliver slået ihjel i trafikken, selv om de har sele på.

Der er 60 procent af Danmark, der ikke har denne klassificering, hvor det vil være væsentligt sikrere at placere denne type miljøtung industri samt sikre grundvandet.

Danmark har en af verdens strengeste miljølovgivninger, det giver Allerød Kommune muligheder. I stedet for at garantere stram kontrol så brug lovens bogstav og garanter strammest tænkelige miljøkrav før etableringen - i form af miljøkonsekvensrapporter.

Längerich, skal der et uheld til, før du vil sige »Det må I ikke«? Kirkegaard, skal der overskridelse af grænseværdier for støj, lugt og partikelforurening over boligområder og børneinstitutioner, før I vil reagere?

Hvordan skal overskridelse af grænseværdierne overvåges, og hvilke kompetencer råder I over?

Historikken viser, at flere af virksomhederne flytter til Farremosen, da de i dag er uønskede i de kommuner, de ligger i. Tankevækkende.

Omfordel de 600.000 kroner fra Allerød Visions-proces til uvildige analyser af de kumulative effekter af virksomhedsetableringerne i Farremosen og omegn. Køb jer til uvildig overvågning af hele området for at give et retvisende billede af udviklingen i forurening i alle henseender i hele området. Borgerne følger tæt med i forvaltningens håndtering af love og regler på området.

Kære borgmester, begynd at tænke på borgerne af i dag, og ikke kun på de i kommunekassen marginalt bidragende virksomhederne, der kommer til Allerød.

Byråd kom til fornuft og varetag borgernes og miljøets interesse for at sikre tiltrækningen af et miljøvenligt erhvervsliv.

arrow Debat: Borgmester taler faktuelt forkert om Farremosen
20. maj 2018 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
arrow Debat: Remco hører ikke til i Farremosen
14. maj 2018 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?