26. november 2020
Før beslutningen om at droppe byggeriet i tre etager, havde en nabo til grunden, der skal bygges på, opsat en 12 meter høj stige med et flag i toppen for at vise, hvor højt byggeriet ville blive i tre etager. Foto: Allan Nørregaard
Før beslutningen om at droppe byggeriet i tre etager, havde en nabo til grunden, der skal bygges på, opsat en 12 meter høj stige med et flag i toppen for at vise, hvor højt byggeriet ville blive i tre etager. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort tillykke til Lyngeborgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort tillykke til Lyngeborgerne
Debat Allerød - 30. oktober 2020 kl. 13:54
Af Lars Frost, konservativ. Fritz Hansens Vej 22, 3450 Allerød

Debat Jeg har boet 20 år i Lynge, og ved at borgerne i Lynge forstår at stå sammen, når byrådsflertallet på rådhuset kommer med beslutninger som der ikke er lokal opbakning til. Derfor skal der lyde et stort tillykke her fra, at de slipper for højhusbyggeri i Lynge. Jeg ved det har holdt hårdt og givet mange borgere søvnløse nætter og bekymringer.

Argumentet for det sociale boligbyggeri er, at der mangler ældreboliger, da Lillerød boligforening har 4000 på venteliste, men men, jeg tror næppe, at de 4000 på venteliste ønsker at betale 12.000 kr. i husleje og være en del af den socialdemokratiske bevægelse. Det havde været billigere for borgerne, hvis der var bygget ejerlejligheder, da 90% af borgerne i Lynge kommer fra ejerboliger med store friværdier, dermed vil de kunne indbetale 1 mio. kr. og få resten som afdragsfrie lån, det vil typisk give en husleje på mellem 6000-8000 kr. Jeg tør godt vædde med, at det ikke bliver de ældre borgere fra Lynge som primært flytter ind i det nye sociale boligbyggeri, for har man råd til at betale 12.000 kr. i husleje, så bor man ikke til leje.

Desværre er flertallet i byrådet ikke repræsentativt for borgerne i kommunen. Selvom der er klart borgerligt flertal i kommunen, så får vi Socialdemokratisk politik, da borgmesterkæden blev solgt dyrt, for at det 3. største parti Venstre kunne få borgmesterkæden.

Det har givet mange besynderlige situationer for borgerne og de Konservative i byrådet. I forbindelse med konstitueringen efter kommunevalget i 2017 og fordeling af udvalgsformandsposterne ville flertallet bag borgmesteren ikke have Erik Lund fra de Konservative skulle have nogle formandsposter, på trods af, at han havde fået 5. flest personlige stemmer ved valget. En situation de Konservative naturligvis ikke kunne acceptere, og som resulterede i, at de Konservative byrødder trak sig fra tildeling af formandsposterne i udvalgene. Det har efterfølgende ikke ligefrem gavnet samarbejdet mellem de Konservative og flertallet bag borgmesteren. Borgmesteren taler igen og igen om bredt samarbejde i byrådet, men hvordan skal dette kunne ske, når ord ikke følger handling.

Efter valget i 2017 besluttede flertallet bag borgmesteren at bestille en konsulentrapport til 600.000 kr., der skulle komme med visionerne for Allerød. Sidstnævnte var årsagen til, at jeg valgte at blive aktiv i lokalpolitik, for det giver i min optik absolut ingen mening, at nyvalgte politikere ikke har visioner for kommunen, jamen hvorfor stiller de så op til valget?

En af de seneste beslutninger i rækken af besynderlige beslutninger er, ansættelse af en fritidskonsulent. INGEN foreninger har givet tilsagn til at ofre 400.000 kr. i tilskud til ungdomsarbejdet, og i stedet for bruge pengene på en fritidskonsulent. Beslutningen bliver gennemført på trods af der ingen opbakning er fra foreningerne.

Der er skygger i horisonten, næste slagsmål bliver et kæmpe stort socialt boligbyggeri med 114 boliger i Enghaven, Børstingrød mose, som der heller ikke er lokal opbakning til. Et skønt grønt og rekreativt område skal ødelægges af byggeri er trist.

Vi Konservative ønsker at bevare de grønne og rekreative områder, og friholde disse områder for byggeri. Sjovt nok, er en del af Allerøds vision som byrådet har vedtaget, netop at lægge vægt på de grønne områder, men ord og handling følger ikke altid hinanden.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?