11. december 2018
Borgmester Jørgen Johansen giver sin udlægning af forløbet omkring en asfaltfabrik ved Farremosen, hvor gravemaskinerne allerede er i fuld gang. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Jørgen Johansen giver sin udlægning af forløbet omkring en asfaltfabrik ved Farremosen, hvor gravemaskinerne allerede er i fuld gang. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sandheden om asfalt og Farremosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandheden om asfalt og Farremosen
Debat Allerød - 17. oktober 2017 kl. 21:38
Af Jørgen Johansen (K), borgmester i Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød: Efter sommerferien blev byrådet opmærksomme på, at Pankas havde købt en grund ved Farremosen, og de ønskede at etablere et asfaltværk på denne grund. Det potentielle asfaltværk kom bag på mange borgere, og vi blev alle bekymrede.

Grunden er udlagt til også at kunne indeholde asfaltværk, og i maj vedtog byrådet lokalplanen, hvor kun ét byrådsmedlem stemte imod. Så sent som i 2015 havde vi hele vores planstrategi oppe til debat, hvorefter den blev vedtaget. Her var der ingen, som stillede krav til, at anvendelsesmulighederne for området skulle ændres.

Med vedtagelsen den 10. oktober besluttede et enigt byråd:

- at der fremlægges en sag i fagudvalg, Økonomiudvalg og byrådet med alle de handlemuligheder, kommunen har, herunder mulighederne for en VVM-undersøgelse, et paragraf 14-forbud og eventuelle alternative placeringer i kommunen.

- at Allerød Kommune som en del af spor 2-høringen om fingerplanen for 2017 retter henvendelse til Erhvervsministeren med et ønske om, at Farremosen ikke længere indgår i landsplanlægningen som et areal til brug for virksomheder med særlige beliggenhedskrav, men alene som et areal til transport og logistik. Der indkaldes til ekstraordinært byrådsmøde herom fredag den 13. oktober 7.30, hvor den konkrete formulering besluttes.

- at alle miljøforhold skal reguleres i miljøgodkendelsen, og at miljøgodkendelsen vil blive fremlagt for byrådet.

- at der holdes borgermøde i uge 43 om erhvervsområdet i Farremosen, hvor ovenstående emner vil indgå.

Som følge heraf besluttede et enigt byrådet den 13. oktober at indgive høringssvar til spor 2 om fingerplanen for 2017 vedrørende, at Farremosen ikke længere indgår i landsplanlægningen som et areal til brug for virksomheder med særlige beliggenhedskrav, men alene som et areal til transport og logistik.

Høringssvaret er sendt til Erhvervsstyrelsen, som har ansvaret for planlovgivningen. Det høringssvar, der er besluttet af byrådet og indsendt, vedrører således de planmæssige forhold. De miljømæssige forhold er reguleret af miljølovgivningen under et andet ressortområde og vil skulle reguleres af eventuelle miljøgodkendelser.

Lige nu afventer vi borgermødet den 24. oktober, hvor der udover faglige indslag vil være dialog med borgerne. Herefter afventer byrådet de sager, der vil blive forelagt byrådet som følge at beslutningen truffet på byrådets møde den 10. oktober.