12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF forlader forhandlinger om lokalplan for bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF forlader forhandlinger om lokalplan for bymidten
Debat Allerød - 26. maj 2020 kl. 15:56
Af Nikolaj Rachdi Bührmann og Anders Damm-Frydenberg, SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag aften den 25. maj holdt byrådets partier forhandlingsmøde om lokalplan for Allerød Bymidte. Forhandlingsmødet lå i forlængelse af den høringsperiode, hvor Allerøds borgere har haft mulighed for at indsende høringssvar til den planlagte lokalplan. SF forlod forhandlingerne, da vi ikke kan stemme for en lokalplan, der blandt andet:

Giver mulighed for en byggehøjde på 20 meter - svarende til mindst 6-7 etager - på Stationsvej (Fakta-byggeriet) - lige op af den bevaringsværdige stationsbygning

Giver mulighed for at bygge i 3 og 4 etager på arealet, som i dag dækker caféen på stationen, den dertilhørende cykelparkering samt parkeringspladserne langs Banevang

Udfordrer muligheden for at fastholde de eksisterende pendlerparkeringspladser

SF stemte imod, da byrådet den 19. december 2019 behandlede forslag om at sætte lokalplanen i høring. Den vigtigste grund til, at SF stemte imod lokalplansforslaget var, at forslaget lagde op til en forøgelse af byggehøjden på Stationsvej. Lokalplansforslaget gav mulighed for en forhøjelse af byggehøjden til 20 meter ved stationen. 20 meter svarer til mindst 6 etager. Dette ville et flertal i byrådet desværre fastholde. Vi vil gerne være med til at udvikle bymidten, men 20 meter - det er sgu for meget. SF stemte imod lokalplanforslaget inden det kom i høring, og efter at have læst høringssvarene er vi kun blevet bekræftet i vores argumentationer, i det flere er kommet til. Vi stemte imod lokalplanforslaget dengang, og vi kommer også til at stemme imod, når den endelige lokalplan kommer i byrådssalen, medmindre flertallet besinder sig.

Når man træffer store beslutninger, som en lokalplan for bymidten jo er, så kan man naturligvis ikke forvente at få alle sine ønsker opfyldt. Og der er fornuftige ting i planen, men for SF var det afgørende, at begrænse byggehøjden ved stationen, samt sikre ordentlig pendlerparkering. Det nuværende forslag vil give mulighed for 6-7 etager på Stationsvej, 3-4 etager på cafeen og den tilhørende cykelparkering samt massiv bebyggelse på de nuværende parkeringspladser ved stationen langs Banevang. Det undrer mig faktisk, at de andre partier synes, det er en god idé.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?