21. november 2017
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Anstændig pleje til vores ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Anstændig pleje til vores ældre
Debat Allerød - 08. maj 2017 kl. 13:20
Af Theodore Gbouable, byrådsmedlem (S), medlem af Sundheds- og Velfærdsudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraterne har valgt at rejse en sag om at tilbageføre beskårede midler til ældreplejen.

Allerød Kommune ligger tredjelavest i Danmark, når det handler om midler til pleje af vores ældre. Samtidig har vi netop behandlet et regnskab med et markant overskud på 52 millioner kroner, herunder 40 millioner under servicerammen.

Derfor må nedskæringer på ældreplejen stoppe med det samme, og vi må genoprette en anstændig ældrepleje ved at tilbageføre nogle af de sparede midler, så vi kan få flere varme hænder til at tage sig af de ældre.

Helt konkret har jeg rejst sagen i udvalget, som nu har besluttet at undersøge, hvordan en eventuel tilførsel af ressourcer til plejecentre kan give størst mulig effekt. Socialdemokraterne vil insistere på, at der skal sikres en stabil og anstændig normering for de mest plejekrævende ældre, så man kan have tillid til kvaliteten i de kommende år.

Kommunerne udfordres generelt af et stigende antal ældre, men sundere livsstil og en forbedret økonomi muliggør en bedre pleje for de mest plejekrævende - såfremt der er opbakning til forslagene fra undersøgelsen.