20. november 2018
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt standpunkt, men næppe ny holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt standpunkt, men næppe ny holdning
Debat Allerød - 12. februar 2018 kl. 13:12
Af Martin H. Wolffbrandt, byrådsmedlem for Konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er glædeligt, at Allerøds borgmester, Karsten Längerich (V) har ændret standpunkt med hensyn til udligningsordningen. Kort tid før valget skrev Längerich:

»Skyldes det udligningen? Nej, selvom vi udligner alt for meget indenfor hovedstadsområdet, så vil en rig kommune med få sociale problemer altid have flere penge til en høj service eller lavere skat end en fattigere kommune med flere sociale problemer.«

For få måneder siden var Venstres holdning altså, at alene hovedstadsudligningen skulle ændres. Strømmen af millioner fra Nordsjælland til Jylland, hvor der er mange Venstre-kommuner, var dengang ikke et problem.

Nu indtager Längerich et nyt standpunkt: »Borgmester: Udligning går ud over vores service« (Frederiksborg Amts Avis, den 8. februar 2018).

Det lyder så konservativt, at det er næsten ikke er til at tro. Konservative har i mange år arbejdet for at få ændret udligningsordningen, så der tages højde for, at der er stor forskel på leveomkostningerne i Nordsjælland og i Jylland.

Det er svært at få ordningen ændret, da både Socialdemokratiet og Venstre har borgmesterposter i mange kommuner, som er nettomodtagere af kommunal udligning.

Strømmen af udligningsmillioner fra Allerød skal ændres, så de »rige« ikke betaler til alle, men kun til de dårligst stillede kommuner. Det er glædeligt, at Venstre har ændret standpunkt, men desværre har de næppe ændret holdning.

Modtagerne af udligningen er nemlig i mange tilfælde Venstre-kommuner.