16. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lovens ånd gælder for alle, især dem der udøver lovens bogstaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovens ånd gælder for alle, især dem der udøver lovens bogstaver
Debat Allerød - 29. marts 2019 kl. 12:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Karl Ravn, Lyøvej 30, 3450 Allerød

arrow Læs også: Udvalg skal kigge på miljøzoner i Farremosen

»Jeg forholder mig ikke til lovens ånd. Jeg forholder mig til lovens bogstav. Og det har jeg overholdt til punkt og prikke«. Sådan siger Venstres politiske ordfører Britt Bager i sin sag om fem gange 20.000 kroner fra én og samme person, og som hun har pligt til at opgive navnet på, når donationen er over 20.000 kroner.

ATPs topchef Cristian Hyldahl røg ud, ikke på grund af at han havde overtrådt loven, men fordi han ikke havde efterlevet lovens ånd omkring skattetænkning. Noget lignede overgik kapitalfond-manden Ole Andersen, da Mærsk-familien fyrede ham.

Her er vi lige ved sagens kerne omkring Farremosen. Har byrådet overhovedet nogen forståelse for, hvad lovens ånd betyder? Jeg mener ikke, de efterlever den, når der i planloven for Farremosen står: »Der kan inden for området ikke etableres virksomheder eller anlæg, som vil udgøre en trussel mod grundvandet, boliger eller anden miljøfølsom anvendelse«.

Det kan næsten ikke udtrykkes tydeligere, at der kan ikke etableres miljøtung industri her. I stedet begynder man med forskellige fiksfakserier som tilføjelser og dispensationer og undskyldninger med, at vi har verdens strengeste miljølov. Med det ene sigte at byggerierne skal gennemføres,uden hensyn til borgerne og deres protester.

Manglende nabohøringer. Her undsiger man sig lovens krav og ånd. Eller når borgmester Karsten Längerich (V) udtaler: »Har vi gjort noget forkert, så laver vi det bare om«. Det er heller ikke i lovens ånd, at man bare laver nye tekster, som passer til det, man vil opnå uden hensyn til de berørte.

Og tager man Rasmus Jarlovs udtalelse: »som erhvervsminister vil jeg ikke rive tæppet væk under

virksomheder som Pankas og SCT Transport« og videre udtaler han: »Det er alfa og omega, at virksomhederne skal have sikkerhed for deres investeringer«.

Han burde om nogen tage lovens ånd i ed. I stedet siger han, at vi borgere må finde os i lugte og støj uden hensyn til, at man ødelægger miljø og tilværelsen for en masse borgere. Det er jo i Danmarks interesse.

Der hviler et ansvar på jer politikere overfor jeres borgere. For det handler om troværdighed, ordentlighed, moral, etik, sund fornuft og tryghed. Det er faktisk det, lovens ånd betyder.

arrow Farremosen: Hvad var det dog, der skete?
29. marts 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 13:16