12. maj 2021
Erling Petersen revser Erik Lunds (K) ageren ii sagen om erhvervsområdet ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
Erling Petersen revser Erik Lunds (K) ageren ii sagen om erhvervsområdet ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative er en utroværdig samarbejdspartner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative er en utroværdig samarbejdspartner
Debat Allerød - 20. december 2019 kl. 11:16
Af Erling Petersen, byrådsmedlem for Blovstrødlisten

Jeg undrer mig over, at Erik Lund giver forvaltningen skyld for, at han ikke er blevet oplyst om konsekvenserne ved at udlægge Farremosen til virksomheder med en beliggenhedsgrad i miljøgruppe 6-7.

Erik Lund har været med hele vejen. Han sad i byrådsgruppe med den daværende Konservative borgmester, da arealet i Vassingerød blev solgt til Widex velvidende, at Widex ikke kunne kategoriseres som en virksomhed, der skulle ligge på et areal med særlig beliggenhedsgrad, som arealet var udlagt til.

De vendte det blinde øje til og håbede, at det nok skulle gå, men kommunen med Erik Lund som borgmester blev pålagt at udpege erstatningsareal af samme størrelse som Widexgrunden, og i Kommuneplan 2013 blev Farremosen udlagt til virksomheder med særlig beliggenhedsgrad, samt transport- og distributionsvirksomheder.

Efterfølgende blev lokalplanen for Farremosen godkendt i byrådet den 24. maj 2017.

Erik Lund stemte for lokalplanen. Nu udtaler han, at han ikke vidste, hvad det indebar. Det er ikke en ansvarlig politiker, der ikke ved, hvad han gør. En ansvarlig politiker beskylder ikke forvaltningen for sin manglende forberedelse. Hvis han på det tidspunkt havde været i tvivl om hvilke type virksomheder, der kunne placeres på området, kunne han have søgt råd hos sin Konservative borgmester eller forvaltningen.

Derfor undrer det mig, at Erik Lund udtalte sig, som han gjorde i retten. Det er amoralsk at give forvaltningen skyld for ens påståede uvidenhed, især fordi forvaltningen ikke kan give til genmæle i medierne.

Jeg er af den opfattelse, at Erik Lund har gjort alt for at finde en kattelem for at springe fra alle aftaler om Farremosen. Der var et kommunalvalg rundt om hjørnet, og pludselig kunne han øjne stemmer fra borgerne i Farremoseområdet, hvis han nu stillede sig på deres side.

Hvis de Konservative ikke havde solgt grunden til Widex, kunne mange problemer være undgået i Allerød. Erik Lund og de Konservative er som våd håndsæbe. Konstant skift af standpunkter alt efter, hvordan vinden blæser (herunder også i sagerne om fru Lunds villa, Søageren og varmtvandsbassin), gør det meget svært at få et troværdigt samarbejde op at stå med de Konservative.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?