11. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan vi stå med en ny Farremose-sag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan vi stå med en ny Farremose-sag?
Debat Allerød - 29. oktober 2017 kl. 11:07
Af Hanne Lindstrøm Nielsen, byrådskandidat for Blovstrød Listen, Gl Lyngevej 111, Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet 13. oktober var høringssvar til Fingerplan 2017 spor 2 på dagsordenen. Et af punkterne, stationsnærhed, dækker over følgende:

- Opgradering af trinbrættet ved Høvelte til en egentlig station 3-400 m syd for det nuværende trinbræt.

- Ændring af stationsnærhedsprincippet, så det bliver kommunerne (i stedet for Erhvervsstyrelsen), der udpeger stationsnære områder.

- Ændring af, hvordan stationsnære zoner fastlægges.

Formålet med en egentlig Høvelte Station er at få mulighed for at bygge erhvervsejendomme til brug for arbejdspladsintensive virksomheder, det vil sige større virksomheder med mange ansatte. Umiddelbart kan det jo lyde som en god idé, og byrådet stemte da også for ud fra de oplysninger, de var blevet forelagt i bilaget til punktet.

Hvad var det så, der ikke blev oplyst om? Det er de forhold, som taler imod en sådan beslutning.

Natur og miljø: For det første er vurderingen af påvirkning af natur og miljø totalt udeladt i bilaget. Den idylliske landejendom Rishøjgaard ligger i området. Økologi, salamander og biotop var nogle af ordene, der blev anvendt ved det seneste salg af gården.

Den grønne kile: For det andet er der med ganske lille skrift skrevet, at forslaget kan medføre justering af den grønne kile. På erhvervsstyrelsens hjemmeside står der klart og tydeligt, at kommuneplanlægningen skal sikre de ydre grønne kiler:

1) at områderne forbeholdes overvejende almen, ikke bymæssig friluftsanvendelse med mulighed for jordbrugsmæssig anvendelse,

2) at områderne ikke inddrages til byzone.

For det tredje, så er store dele af Høvelte-området fredet. I fredningsafgørelsen vedrørende Høvelte ses på side 21, hvilke matrikelnumre, der er fredet. Kortbilag viser placeringen af de fredede matrikler. Det meste af området er faktisk fredet.

Muligheden for borgerinddragelse er kun til stede i forbindelse med udarbejdelse af den reviderede fingerplan, såfremt kommunen vælger dialog med borgerne vedrørende ændringsforslag. Det gør Allerød kommune ikke.

På samme måde som i Farremose-sagen mangler der mange oplysninger i det materiale, som byrådsmedlemmerne har fået udleveret. Det er temmelig tydeligt, at der ikke er blevet stemt om forslaget på et ordentligt oplyst grundlag.

Vi kan nu blot håbe på, at Erhvervsstyrelsen er vågen og ikke godkender forslaget. Ellers står vi med en potentiel ny Farremose-sag.