21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra grusgrav til naturområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra grusgrav til naturområde
Debat Allerød - 22. juni 2015 kl. 14:17
Af Per-Olaf Johansson, Lillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1993 vedtog Allerød Byråd en plan for den tidligere grusgrav ved Nymølle. Lokalplanen har og havde til formål at sikre, at der skabes et samlet, åbent, rekreativt område, med fri adgang for offentligheden, på de efterbehandlede arealer.

Med et nyt lokalplanforslag trækker man nu et areal ved Julemosegård ud af denne plan for at gøre det til beboelsesområde. Muligheden er åbenbart inkluderet i den vedtagne kommuneplan, uden der har været tilstrækkelig offentlig opmærksomhed på konsekvenserne.

Det er svært at se, at denne udbygning er til fordel for det åbne, rekreative område omkring den gamle grusgrav, som er ved at tage form.

Der må bygges i tre etager og »bebyggelsens indretning og orientering skal tilpasses områdets landskabelige kvaliteter og muligheder for udsyn mod de tilgrænsende landskaber omkring Lynge Grusgrav«.

Naturligvis er det dejligt med skøn udsigt - men udsigten til husene fra naturområdet vil da fratage området ikke så lidt af den karakter af naturområde, som er på vej.

Lokalforslaget er derfor en ommer. Lokalplanforslaget fra 1993 bør vel tages op som en helhed, hvor området omkring Julemosegård så kan indgå. Den oprindelige plan fra 1993, hvor formålet var et aktivitetsområde med vandski osv er tiden løbet fra. Man er rent faktisk ved at arbejde sig væk fra det med det stianlæg, som kommunen har etableret på privat grund. Næste skridt må være, at kommunen erhverver området, så det ikke gnaves i stykker af lokalplaner vedtaget efter salamimetoden.