16. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farremosen: Hvad var det dog, der skete?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farremosen: Hvad var det dog, der skete?
Opdateret 29. marts 2019 kl. 13:16
Debat Allerød - 29. marts 2019 kl. 12:10
Af Anders Schødt, Damgårdshave 3, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nylig kom endelig erhvervsminister Rasmus Jarlovs længe ventede kommentar til situationen i Farremosen. Ikke overraskende og ret uinteressant var ministerens svar, at han prioriterer vækst, uanset om miljøet eller de nære omgivelser til virksomhederne må lide under det. Mere interessant var det, at ministeren slog fast, at beslutningen om at udlægge Farremosen til anlæg af Danmarks mest støjende, forurenende, trafiktunge og grundvandstruende virksomheder i miljøklasse 6 og 7 ikke var en følge af et pålæg fra staten, men udelukkende blev truffet i Allerød.

arrow Læs også: Udvalg skal kigge på miljøzoner i Farremosen

Ministerens udtalelse gennemhuller i den grad det mantra, som forhenværende og nuværende byrådsmedlemmer har messet i det forgangne halvandet år: »Vi kan intet stille op - det er staten, som har krævet det«.

Der er selvfølgelig den mulighed, at skiftende byrådsflertal bare er helt vilde med forurenende industri i Allerød, men nu skal man som bekendt ikke forklare med ondskab det, som kan forklares med inkompetence.

En anden mulighed er således, at byrådet - hvoraf mere end halvdelen er gengangere fra forrige periode - udmærket har været klar over, at der intet statsligt diktat forelå. I så fald har man arbejdet ud fra devisen, at hvis man gentager en usandhed tilstrækkeligt ofte, bliver den nok til sandhed med tiden.

Alternativt - og mindst lige så bekymrende - kunne man forestille sig, at skiftende byråd rent faktisk troede, at der var tale om et statsligt pålæg. Men hvorfor skulle byrådets nærmeste rådgiver, forvaltningen, dog have en interesse i at promovere denne idé?

Der er formentlig ingen, som har fulgt med i sagen om Farremosen, der længere tror på, at Allerød Kommune vil løfte mange fingre for at beskytte miljøet, grundvandet eller borgene i kommunen, hvis man i stedet kan berige kommunen med tung industri, tung trafik og nogle få arbejdspladser

I skrivende stund har tre vandværker klaget over de tilladelser, som Allerød Kommune har givet til Pankas A/S. Det ene er Furesø Vandforsyning og Allerøds byrådsmedlemmer kan dermed udover skamstøtten Farremosen også skrive på deres CV, at de er ved at gøre Allerød berømt og berygtet udenfor kommunens grænser. Tillykke med det.