20. januar 2021
Jørgen Ekstrøm, formand for SF i Allerød, har en ønske om at gøre en af kommunes grunde, der lige nu forpagtes til langbrug, til vild natur. Privatfoto
Jørgen Ekstrøm, formand for SF i Allerød, har en ønske om at gøre en af kommunes grunde, der lige nu forpagtes til langbrug, til vild natur. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En oplagt mulighed for mere skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En oplagt mulighed for mere skov
Debat Allerød - 04. maj 2020 kl. 11:54
Af Jørgen Ekstrøm Jakobsen, formand, SF Allerød

I de sidste uger har der været en livlig debat om området i Blovstrød vest for Kongevejen. Ikke mindst affødt af gylleudspredningen og de kraftige luftgener, det har medført for beboerne.

Det er anledningen til dette indlæg.

I kommunalvalgkampen havde SF et forslag om netop dette område. Det bringer jeg gerne op igen.

Alle er enige om at den danske natur lider. Biodiversiteten er under pres, næsten tre millioner fugle er forsvundet og mange arter udryddet.

Derfor skal vi have mere natur og skov, og ikke mindst urørt skov. Her kommer dette areal ind i billedet, da det er en oplagt mulighed for at øge vores skovareal. At det ligger op til nuværende skov, vil kun øge faunaens spredning og gøre den lettere.

Området, der er på 23 hektar, er kommunalt ejet, men forpagtet ud til en landmand. Derfor er det oplagt at anvende området.

Men det kan også anvendes til andre formål. Det ligger tæt på Blovstrød og to skoler er placeret i umiddelbar nærhed. Derfor er der uanede muligheder. Her er blot nogle eksempler: Udover skovrejsning, retablering af vådområder, enge, skolehaver, permakultur, naturlegeplads, shelter og stier.

Området kan etableres i etaper og forskellige borger- og interessegrupper kan inddrages. Fonde og andet kan finansiere forslaget.

For en god ordens skyld skal det nævnes at SF i Allerød altid har arbejdet for at kommunale jorder, der forpagtes ud, skal dyrkes økologisk.

Virkeliggøres ideen vil Blovstrødborgerne og alle andre få et spændende og varieret bynært område - uden generende lugtgener.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?