19. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er sølle af byrådet at rive Fru Lunds Villa ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sølle af byrådet at rive Fru Lunds Villa ned
Debat Allerød - 01. oktober 2018 kl. 15:29
Af Lars Juel Sørensen, Barresøgård, Slangerupvej 29, 3540 Lynge
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der findes allerede to bøger der hedder Allerød Billeder 1 og 2. Bøgerne er udgivet af Lokalhistorisk Arkiv i Allerød Kommune. Bøgerne skildrer livet i Allerød ved hjælp af en mængde gode billeder af både bygninger og folkeliv . Her kan man læse og se hvor meget der har ændret sig i Allerød siden slut-halvfjerdserne. Og der er sandelig sket meget - alt for meget.

arrow Læs også: Hård kritik af nedrivning: Allerød svigter sin kulturhistorie

Mange af billederne viser nedrivning af gamle og halvgamle huse. Og hvad så? Tænker læseren måske. Det gamle bras skal bare rives ned . Hold nu op - lad os komme videre. Morten Korch er død!

Nej, jeg er ikke sentimental. Men jeg er bestemt heller ikke historieløs. Jeg synes også at bæredygtighed må spille ind i forhold til nedrivning af i øvrigt velfungerende bygninger. I disse dage hvor man diskuterer, om det er en plastpose eller en bomuldsbærepose, der belaster vores klimaregnskab mindst .....og nu til sagen:

Det er ufatteligt af byrådet, med undtagelse af Enhedslisten, har besluttet af rive Fru Lunds Villa ned. Byrådet ville ikke engang afvente en rapport fra en byggesagkyndig.

Vel er der ikke tale om at rive Keops-pyramiderne ned, men når man river sådan en klassisk rød murstensvilla ned så kan man - aldrig genopføre noget der ligner, tilnærmelsesvis. Nej, hvorfor skulle man dog også det spørger den, nu let, irriterede læser. Nej, sandt nok - det er jo netop derfor at man skal tænke sig ekstra godt om inden man sletter de sidste spor af Vassingerød Skole .

Vi har allerede revet alt for meget ned: Allerød Rådhus, Allerød Mølle, Skomagerens Hus, Posthuset, Biografvillaen,Vejerboden i Nymølle, Badstuen, Sprøjtehuset ved Kirkehavegaard og en mængde mindre kendte ejendomme. ....og Gladgården hænger fortsat en tynd tråd.

Tilbage til Fru Lunds Villa: når man, oven i købet, betænker de 6,5 millioner kroner i private fondsmidler, der er kommet Allerød Musikskole (os skatteborgere) til gode - forekommer det ligefrem sølle, at byrådet så i det mindste ikke kan finde ud af at bevare en historisk bygning, der intet fejler, dens alder taget i betragtning.

arrow Borgmester: Vi har ikke råd til Fru Lunds Villa
18. oktober 2018 kl. 04:56 Opdateret: kl. 16:20
arrow Samler protester imod nedrivning
16. oktober 2018 kl. 17:17 Opdateret: kl. 17:17