27. maj 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er rent cirkus i Allerød Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er rent cirkus i Allerød Byråd
Debat Allerød - 01. august 2019 kl. 07:17
Af Peter Stauning, civilingeniør, Enghaven Nord 12, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød Byråd har meldt ud, at bevaringsværdige bygninger i Allerød skal registreres. Men først skulle villaen på Tokkekøbvej 56 altså rives ned efter godkendelse i Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget ledet af viceborgmester Miki Dam Larsen (S).

Villaen var ellers bedømt bevaringsværdig (klasse 4) af Museum Nordsjælland, og udvalget gav den 26.oktober afslag på nedrivning med henvisning til bevaringsværdien. Dette afslag forhindrede dog ikke Miki Dam Larsen i at tilslutte sig nedrivningen af Fru Lunds Villa, der dog var bedømt mere bevaringsværdig (klasse 3) af Museum Nordsjælland.

Nedrivningen af Fru Lunds villa var besluttet af byrådet 22. februar 2018. Bevilling hertil var givet ved budgetforliget i september, og beslutningen fastholdt i byrådet den 22. november. Men da borgmester Karsten Längerich (V) den 4. december blev klar over præcedens skabt ved Teknik-udvalgets afvisning af nedrivning af Tokkekøb-villaen, blev beslutningen omgjort den 5. december til salg af Fru Lunds Villa og omgående udflytning af Billedskolen som straf for fadæsen.

Nedrivningen af Fru Lunds Villa var støttet af forvaltningens overslag på 765.000 kroner for nødvendige reparationsarbejder inden maj 2021. En uafhængig bedømmelse udført af Raadvad Center for Bygningsbevarelse viste langt lavere omkostninger, men borgmester Längerich beordrede 30. oktober byråd og forvaltning at se bort fra denne bedømmelse. Ved den nyligt vedtagne godkendelse af nedrivningen af Tokkekøbvillaen støttede Teknisk Udvalg sig til en uafhængig bedømmelse fra, ja, netop Raadvad Center for Bygningsbevarelse.

Byrådet vedtog i januar »Vision Fremtidens Allerød« udarbejdet med konsulentstøtte for 600.000 kroner. Visionen lovpriser samarbejde mellem borgere og kommune, men en borgergruppes tilbud om drift af Fru Lunds Villa, blev grundigt afvist af borgmester Längerich, som hellere vil bruge en million kroner på forberedelse af salg til en million kroner end at lade Musikskolen fortsætte med at bruge villaen til billedskoleundervisning uden udgift for kommunen.

Ikke underligt, at borgmester Karsten Längerich i juni nægtede at støtte en uvildig undersøgelse af Fru Lund sagen. Den ligner rent cirkus.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?