25. november 2020
Konservatives byrådsmedlem Axel Nielsen, der selv er et ivrigt foreningsmenneske, er uenig i prioriteringen af en fritidskonsulent i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
Konservatives byrådsmedlem Axel Nielsen, der selv er et ivrigt foreningsmenneske, er uenig i prioriteringen af en fritidskonsulent i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Var vi til det samme møde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Var vi til det samme møde?
Debat Allerød - 23. oktober 2020 kl. 14:53

Af Axel Nielsen, byrådsmedlem for Konservative

Vi har et fantastisk foreningsliv og mange ildsjæle, som i den grad er med til at højne sundheden i Allerød Kommune og på sigt forebygge diverse livsstilssygdomme.

I bestræbelserne på sundhedsmæssigt at få Allerød helt i top lykkedes det Konservative, Socialdemokratiet og Enhedslisten at få lavet et budgetforlig sidste år, hvor man efter flere års besparelser tilførte ekstra 400 000 kroner som aktivitetstilskud udover pengene fra Allerødordningen.

Kommunen indkaldte alle foreningerne til et dialogmøde den 24. august for at blive inspireret og have en dialog om nytænkning af tilskudsordningen. Her blev besparelsen af de 400 000 kroner på bekostning af en fritidskonsulent ikke nævnt, da alle troede budgetforliget 2020 også gjaldt 2021.

Esben Buchwald (V) har både på byrådsmøde og i avisen udtalt/skrevet, at der på mødet var stor enighed om at ansætte en fritidskonsulent til 0,5 millioner. Dette er dog i modstrid med de tre referater fra gruppearbejdet, der alle giver udtryk for, at ingen ønsker sig en fritidskonsulent hvis det er på bekostning af det ekstra aktivitetstilskud.

Foreningernes diversitet, mangfoldighed og strategi gør, at den enkelte forening bedst ved, hvordan man kan fastholde og rekruttere i samarbejde med for eksempel specialforbund og DGI.

At Allerød Idræts Union skulle være stor tilhænger af at ansætte en fritidskonsulent, må stå for Esbens egen regning, hvis formand for AIU Dorte Paludans tilbagemelding til mig står til troende.

Theodor Gbouable (S) og Jesper Holdflod (S) skriver også, at der på mødet var stor interesse for ansættelse af en fritidskonsulent. Nu kan jeg ikke lige huske, at Jesper var med på mødet, men jeg sad i gruppen sammen med Theodor. I referatet kan man læse, at Theodor i gruppen fremsatte ønsket om at ansætte en fritidskonsulent. Foreningerne var delvis positive, men ikke hvis økonomien skulle tages fra budget til aktivitetstilskud.

Vi Konservative har kæmpet meget for at bevare og gerne øge aktivitetstilskuddet til foreningerne, og vi ser også gerne, at den årlige prisfest bliver et brag af festlighed (uden corona), hvor dygtige idrætsudøvere, spejdere, musikere, ledere bliver fortjent hædret.

Lad os inspireres af de gode gamle dage, hvor vi samlede flere hundrede prismodtagere til spisning i en af hallerne. Festlig indmarch med faner fra de tre bysamfund og underholdning af vores egne atleter og musikere.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?