25. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Urias-opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Urias-opgaver
Debat Allerød - 17. september 2021 kl. 18:17
Af Bille Thøgersen, Elmevej 18, Blovstrød

Nogle partier anvender i denne valgkampperiode en ny taktik. Nye og derfor uprøvede kandidater sættes til at forsvare det nuværende byråds møgsager, medens de "gamle" og skyldige kandidater holder lav profil.

Disse nye kan så lade som om, de ikke kender sagernes rette sammenhæng.

Deres propagandamidler er imidlertid gammelkendte, nemlig hykleri, halve sandheder og hele løgne serveret med "new speak", som jo består i at ændre ords betydning til noget nær det modsatte.

På den måde afprøver man, om de nye kandidater har de for deltidslevebrødspolitikere "nødvendige" egenskaber, som hæver dem over den gemene hob. Dette selvfølglig kun i politikerverdenen.

Seneste eksempel er sossernes nye håb, hr. Niels Christian Dahl, som under overskriften 'Frække Pankas og De Konservative' åler sidstnævnte for at ville score billige point ved at kræve øjeblikkelig nedlukning af Pankas' produktion på grund af firmaets forsinkede aflevering af måleresultater.

Dette ville ikke være proportionalt, hævder han, og tilføjer, at det ville kunne koste kommunen en dyr erstatningssag. Det siger firmaets advokat, og det siger forvaltningen vist også.

I vore dage siger embedsmænd ikke nødvendigvis, hvad deres ekspertise byder dem. Hvis de har deres karriere kær, siger de, hvad politikerne ønsker. Allerød er herostratisk berømt for sin "erhvervsvenlighed".

Hr. Niels Christian Dahl lader i denne sag, som om affæren kun handler om denne seneste krølle på skandalen, men proportionalitetsprincippet skal jo ses i forhold til hele firmaets uhyrlige fremfærd.

Firmaets miljøgodkendelse var en yderst speget affære, hvor f.eks. forvaltningen pure afviste at undersøge drikkevandsstrømme i området.

Pankas lovede at bygge asfaltværket, så det hverken ville forurene luft eller undergrund. Firmaet var og er ikke begyndere på området, så de store problemer, som de stakkels naboer har måttet lide under, har været en kalkuleret risiko fra firmaets side.

Pankas har så hårdt presset og med store forsinkelser foretaget forskellige "forbedringer", som allerede mindst burde have været en del af den nybyggede fabrik.

Disse har ikke været tilstrækkelige til at fjerne generne, og lige nu trækker firmaet så igen tingene i langdrag med en søgt undskyldning.

Alt dette har sossernes de facto borgmester, Miki Dam Larsen, medsamt den titulære borgmester og hans parti plus nogle andre nikkedukker i byrådet ladet ske uden at reagere med andet end tomme ord.

Det er selvfølgelig ikke kun den seneste episode men hele det groteske forløb, som skal komme i betragtning, når der tales om proportionalitet.

Så i det spørgsmål har De Konservative ret og det også i den grad. Nok må være nok.

Det, som hr. Niels Christian Dahl har fået pålagt af sit parti og Venstre, kan ikke forsvares, og at bebrejde De Konservative for deres fornuft er på det nærmeste en selvmordsopgave; vi kunne kalde det en Urias-opgave. Ikke bestået!

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?