2. august 2021
PR-foto
PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tanker om skolestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tanker om skolestart
Debat Allerød - 16. juli 2021 kl. 07:07
Af Thomas Frisch, kandidat til KV21 (K), Røglevej 130, Lillerød

Jeg kommer fra et hjem, hvor begge forældre var folkeskolelærere, men de var glade for, at de skulle på pension, inden man begyndte at gøre alt op i tid, da den nye skolereform kom til!

I "gamle" dage var der tid til børnene, tid til lejrskole, tid til at drage omsorg, lytte og trøste, og om nødvendigt ringe hjem til forældrene.

Så kom de nye regler, den nye skolereform, alt skulle opgøres i tid, forberedelse, undervisning og øvrig tid!

Fleksibiliteten røg, og med den desværre også den nærhed og omsorg, som børn i starten af skoleårene har så hårdt brug for.

Der er desværre flere og flere børn og unge, der føler sig ensomme, bliver mobbet i skolen, og på de sociale medier.

Jeg er overbevist om, den nye skolereform har været en medårsag til øgningen af dette problem, hvor tiden til empati og omsorg er ikkeeksisterende!

Der er utrolig stor fokus på kompetencer, der kan måles og vejes, og her er det, at de menneskelige kompetencer desværre taber, for de er svære at gøre op i tal.

Som forælder er det utrolig svært at blive taget alvorligt, og skulle man driste sig til at gå til klasselæren og give udtryk for sin bekymring, så bliver det i mange tilfælde antydet, at det nok er ens eget barn, det er galt med!

Hvad er det, der sker. Det er jo ikke for sjov, man kommer frem og blotlægger sine følelser og bekymringer om ens eget barn, det er rent faktisk utrolig svært, og enormt ressourcekrævende.

Og ved at man i mange tilfælde antyder om en psykolog ikke kunne være en god idé, så antyder man implicit, at her er der ikke noget galt med det resultat at forældrene giver op til skade for barnets trivsel.

Det er ærgerligt, for omsorg, empati, tiden til at lytte og komme ned i øjenhøjde med eleverne er en mindst lige så vigtig del af elevens/elevernes evne til at lære og have lyst til livet!

God sommer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?