1. august 2021
Michael Nørregaard. Foto: Allan Nørregaard
Michael Nørregaard. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Respekt for borgernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Respekt for borgernes penge
Debat Allerød - 01. juni 2021 kl. 17:04
Af Michael Nørregaard, kandidat for Venstre til KV21, Rødpælevej 30, Lillerød

Inden jeg lige efter nytår i år sprang ud som kandidat for Venstre i Allerød til kommunalvalget senere i år, så havde jeg kraftige sonderinger om, hvilket parti jeg skulle stille op for, og jeg havde i den forbindelse drøftelser med såvel Konservative som Venstre.

På det tidspunkt var det en hårfin afgørelse fra min side, der medførte, at jeg meldte mig ind i Venstre Allerød, men efterhånden som jeg er kommet længere og længere ind i maskinrummet omkring bl.a. kommunal økonomi, så er det blevet mere og mere tydeligt for mig, at valget af Venstre er det rigtige.

I de sidste par uger har vi her i Allerød Nyt kunne læse debatindlæg fra henholdsvis spidskandidat og tidligere borgmester for Konservative Jørgen Johansen, samt tidligere borgmester for Konservative Erik Lund, hvor de begge harcelerer over den nuværende ledelse og ikke mindst økonomistyringen i Allerød Kommune.

Jørgen Johansen udtaler "Vi skal forvalte kommunens økonomi, som var det vores egen" og Erik Lund plæderer for, at kommunekassen skal øges til 70-100 mio. kr., da "det har borgerne fortjent".

I min verden har borgerne fortjent, at kommunen behandler pengene, ikke som det var deres egne, men derimod som det de rettelig er, nemlig borgernes penge.

Det vil sige, at det til enhver tid siddende byråd, med borgmesteren i spidsen, bør behandle kommunekassen i ære og respekt for den tillid, vælgerne har valgt at give dem til at forvalte økonomien på vegne af borgerne.

Det er muligt, at Erik Lund privat har en opsparing, så han til enhver tid kan købe for eksempel en ny bil, skulle den gamle bryde sammen, men dér træffer han beslutning for sine egne penge.

I kommunen derimod sidder byrådet og træffer beslutning om borgernes penge, og et enigt byråd besluttede i september 2018 (Enhedslisten undlod at stemme) følgende formulering:

"Med afsæt i kommunens løbende tætte økonomistyring, tager budgetoplægget afsæt i, at målsætningen for kommunens kassebeholdning fremover fastsættes til minimum kr. 50 mio.".

Nu har Forvaltningen netop afsluttet regnskabet for 2020. Det er blevet fremlagt på byrådsmødet i april i år, og kommunen opnåede et overskud på driften på 51,8 mio. kr. - mod et forventet overskud på driften på 48,7 mio. kr.

Det vil sige, at kommunen kun ramte 3,1 mio. kr. ved siden af - på et budget på 1,5 mia. kr. Dét er respekt for borgernes penge.

Jeg går blandt andet til valg 16.november på, at Allerød kommune skal være til for borgerne, ikke omvendt!

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?