25. oktober 2021
Vignet, KV 21
Vignet, KV 21
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Patientforløb skal hænge sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Patientforløb skal hænge sammen
Debat Allerød - 13. oktober 2021 kl. 14:46
Af Jesper Holdflod Pallesen (A), byrådsmedlem, Allerød Kommune, Jens Peter Steensen (A), regionsrådskandidat for Allerød-Rudersdal kredsen

Det er bydende nødvendigt med et meget tættere samarbejde mellem hospitaler, praktiserende læger og kommuner i de kommende år. Ellers får vi meget svært ved at give patienterne en ordentlig behandling og pleje. Socialdemokratiet er fokuseret på, at det samarbejde skal lykkes.

Antallet af +80-årige i Allerød stiger med 70 procent frem mod 2030. Og dermed har hver tolvte borger i kommunen haft mindst 80 fødselsdage. Vi glæder os over, at mange flere end førhen derfor også oplever deres børnebørn blive voksne. Men seniorlivet er ikke altid lutter lagkage. For flere og flere lever med kroniske sygdomme og nedsat bevægelighed. De har derfor også brug for hospital og indsats fra kommune og egen læge.

Ved akut sygdom skal man hurtigt kunne blive undersøgt og vurderet i sygehusenes akutmodtagelser. Det kræver moderne skannere, effektivt samarbejde mellem flere specialer og erfarent personale, der kan vurdere de syge.

De, der ikke har brug for akut indlæggelse, skal hjem og kunne behandles videre derfra. Det er vigtigt, at kommunerne er klar - også i akutte situationer uden for dagtid - med personale, som kan tage imod i hjemmet eller i et akutcenter. Og det er vigtigt, at hospitalerne er bevidste om, at der er en verden udenfor, som skal være klar til at kunne tage imod.

Ved udskrivelse skal de nødvendige tiltag kunne sættes i værk med det samme. Det giver jo ikke mening lynhurtigt at komme igennem behandlingerne på hospital, hvorefter der er ventetid på for eksempel hjemmesygepleje, genoptræning eller praktiserende speciallæge.

Målet skal derfor altid være en glidende overgang og sammenhæng i borgerens forløb. Der er brug for et meget tættere samarbejde om den opgave - og at det står helt klart, hvem der løser den og finansierer den. På sigt vil det koste penge at opruste sundhedsvæsenet, så man kan klare flere patienter - ikke mindst de +80-årige. Men det vil være menneskeligt uacceptabelt og blive langt dyrere at lade stå til.

En kommende sundhedsreform fra Folketinget skal sætte rammerne om den udvikling, der er behov for. Derfor er det vigtigt, at Socialdemokratiet sidder for bordenden i region og kommune, når opgaverne skal løses.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?