16. maj 2021
Kurt Koudahl Petersen og Jørgen Ekstrøm Jakobsen glæder sig i et debatindlæg over, at SF's forslag fra sidste kommunalvalgkamp nu har medvind.
Kurt Koudahl Petersen og Jørgen Ekstrøm Jakobsen glæder sig i et debatindlæg over, at SF's forslag fra sidste kommunalvalgkamp nu har medvind.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Natur på Ny Allerødgårds jorder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Natur på Ny Allerødgårds jorder
Debat Allerød - 16. april 2021 kl. 16:14
Af Kurt Koudahl Petersen og Jørgen Ekstrøm Jakobsen, SF-Allerød, KV21-kandidater

Vi skal have mere natur i Allerød, og derfor hilser vi i SF rigtig meget alle de positive udmeldinger om Ny Allerødgårds jorder velkommen.

Men ret skal være ret, som det hedder. Det var - og er - et SF-forslag fra sidste kommunalvalgkamp.

Vi foreslog at omdanne området over tid, således at også Allerød bidrager til at fremme biodiversiteten. Og vi fik faktisk fin pressedækning på det.

Nu har Socialdemokraterne og tidligere DN støttet op om det forslag. Og godt for det.

Men sagen er naturligvis vigtigst, og med en bred opbakning kan det være, at det bliver realiseret.

Vi i SF forestiller os, at de mange potentielle brugere tages med på råd. Skolerne, foreningerne, DN og sikkert flere kunne komme med gode ideer. Måske skal en gruppe, der kunne koordinere, nedsættes.

Mulighederne er mange. Udover skov, genskabelse af søer og vådområder og lys­åbne arealer kunne der tænkes skolehaver, stier og permakultur.

Måske er der ikke plads til det hele, men ideerne skal på bordet, og så lad os se, hvor langt vi kan nå.

At det også kunne være en del af Miljøministeriets nye kommunekonkurrence om mere vild natur, er sjovt og en motivation til bare at komme i gang.

SF synes, der skal være mere borgerinddragelse for at fremme den grønne omstilling.

Derfor foreslår vi også, at der etableres en borgersamling, hvor en repræsentativ gruppe af borgere drøfter, hvad der er vigtigst for at fremme grøn omstilling og bæredygtighed i eget liv og i kommunens indsats.

Borgersamlingens formål er at komme med anbefalinger til byrådet og borgerne i Allerød Kommune om, hvordan vi sammen og hver for sig bedst kan bidrage til grøn omstilling og en bæredygtig udvikling.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?