25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kør ikke tør for strøm før 2026

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kør ikke tør for strøm før 2026
Debat Allerød - 13. september 2021 kl. 04:35
Af Thomas Frisch (K) KV21-kandidat, Røglevej 130, Allerød

Allerød en grøn kommune, og jeg fristes næsten til at sige, nu er den gået i sort igen, men det er måske lige at stramme den, og dog!

I det seneste budgetoplæg, fra vores borgmester Karsten Längerich, er det planlagt at opsætte offentlige ladestandere for tre millioner kroner, det lyder jo som udgangspunkt positivt, omend beløbet ikke lyder af meget, men det er da en start.

Men når man så læser videre, vågner man brat op, for lige som man troede man skulle til at "sætte stikket i bilen" blev det revet ud igen, for planen er ikke før 2026, og der kommer så det sorte ind i billedet. Allerød vil gerne bryste sig af at være en grøn og miljø bevist kommune, det syntes jeg selvfølgelig er en rigtig god idé, selvom jeg også syntes vi i de sidste 4 år, er kommet noget bagud på point.

Behøver jeg at nævne Farremosen?

Allerød, er den by, med den største koncentration af biler der kører på el eller delvis el, set i lyset af dette, så er det efter min mening for slapt, at vi ikke har en eneste offentlig ladestander. Slogan og gode hensigter om 'Allerød en grøn by' er ikke nok, det skal også vises ved aktiv handling. Dette gælder opsætning af ladestandere, aktivt valg af el-biler i kommunalt regi, plan for reduktion af CO2, i form af energirenovering, samt krav om grøn energi ved kommunalt nybyg, og erhverv.

Lad os nu komme i gang, ladestandere er en rigtig god idé, der er tillige operatører der hellere end gerne vil sætte dem op gratis, forudsat kommunen anviser steder der kan bruges, og som giver mening. Det der ikke giver mening, er at vente til 2026, for i så fald kan jeg kun sige, lad være med at køre tør for strøm, for ventetiden er lang, rigtig lang!

Stemmer du til kommunalvalget i år?