17. oktober 2021
KV21-debat.
KV21-debat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klima-miljø-politik baseret på realisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klima-miljø-politik baseret på realisme
Debat Allerød - 26. september 2021 kl. 16:01
Af John Jensen, spidskandidat for Nye Borgerlige, Spartanvej 2, Allerød

Nye Borgerliges klimapolitik baserer sig på fornuft, videnskabelighed og realisme.

Problemerne skal adresseres rationelt, baseret på videnskabelighed og dokumenterbare effekter. I dag er tilgangen i for høj grad baseret på følelser. Tiltag iværksættes, fordi de føles gode, men uden at de har en reel effekt.

Nye Borgerlige konstaterer, at der har været en global opvarmning i de sidste 150 år.

Den menneskeskabte CO2-udledning har sandsynligvis haft en indflydelse. Hvor stor denne indflydelse har været, er forskerne ikke enige om.

Netop derfor er det vigtigt, at vi også i Allerød Kommune har en politisk diskussion, der baseres på fakta og ikke "feel good"-fornemmelser, der måske flytter et par stemmer, men som kommer til at koste kommunens borgere dyrt, uden det reelt har en effekt på det, vi alle går op i - nemlig en sikring af vores klima og miljø.

Et godt eksempel på dette er SF, der lige nu i læserbreve fortæller kommunens borgere, at vi ikke har rent drikkevand i kommunen, og kommunen svigter sin tilsynspligt.

Som borger i Allerød Kommune har jeg ikke kendskab til drikkevand, der truer vores borgere.

Som medlem af KMU i otte år har jeg hvert år fået fremlagt oversigter og rapporter over vores grundvand og mulige trusler og ikke mindst oversigter over forurenede grunde, som kan være en trussel imod grundvandet.

Vores kommunale landbrug er ligeledes under hård "beskydning" for deres brug af pesticider, og dette er ganske ufortjent, idet de samme med deres kollegaer i hele Danmark er Danmarks vigtigste naturforvaltere og naturbeskyttere.

Regulering af miljøhensyn skal ske i tillid til landmændenes rolle som naturforvaltere og basere sig på fakta, erfaring og sund fornuft.

Nye Borgerlige er åbne over for at reducere CO2-udledningen.

Det skal foregå med fornuft og realisme. Reduktion af CO2-udledningen skal foregå på kommercielle vilkår og i samarbejde med andre lande.

Danmark skal sætte mål for CO2-reduktion, som er på niveau med de lande, vi konkurrerer med. Danmark skal ikke "gå foran" med større reduktionsmål end andre lande.

Danmarks bidrag til den samlede CO2-udledning i verden er så lille, at dette ingen indflydelse vil have ud over at skade vores konkurrenceevne.

Rejser du til udlandet i år?