25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klassekampen 2022 - kickstart til øget foreningsfokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klassekampen 2022 - kickstart til øget foreningsfokus
Debat Allerød - 11. september 2021 kl. 19:12
Af Michael Nørregaard, KV21-kandidat (V), Rødpælevej 30, Lillerød

Siden jeg første gang oplevede KlasseKampen med deltagelse af egne børn, har jeg været fascineret af, hvordan kommunens foreninger, under kyndig ledelse af en styregruppe, årligt finder sammen om et stort udstillingsvindue, hver den første lørdag i september på Skovvang Stadion. Styregruppen bag KlasseKampen beskriver selv arrangementet i deres invitation som "et årligt mini-OL for hvert klassetrin i alle skolerne i kommunen" - og det arrangeres altså i fællesskab af rigtigt mange af Allerød Kommunes fantastiske idræt- og fritidsforeninger.

Arrangementet sidste år (2020) og i igen i år (2021) er desværre blevet aflyst på grund af COVID-19-restriktioner, og jeg er personligt bekymret over, at mange fritids- og idrætsforeninger har oplevet en nedgang i medlemstallet grundet den lange nedlukning af mange af deres aktiviteter.

Jeg har i mit udkast til en vision for idrætten sat ord på et stærkt ønske og vision fra min side om at endnu flere borgere i Allerød bliver en del af vores stærke forenings-fællesskaber.

Derfor vil jeg gerne foreslå, at vi allerede nu påbegynder sonderinger om at benytte KlasseKampen 2022 som et fornyet kickstart for foreningslivet, og at vi som kommune bakker op om det, ved at erklære hele september måned til "IDRÆTS- OG FRITIDSMÅNED" i Allerød Kommune. Her vil jeg arbejde for, at det bliver starten på en ny tradition, hvor vi som kommune hvert år tager afsæt i KlasseKampen og bruger det til et forøget forenings- og fællesskabsfokus for børn i indskolingen (0. - 3. klasse). Tilbuddet kan f.eks. være alle efterfølgende fredage i september i tidsrummet 15:00 - 17:00, hvor den enkelte skole og SFO følger børnene til idrætsfaciliteterne, og hvor interesserede idrætsforeninger sørger for program og instruktører.

Jeg har haft indledende drøftelser med formanden for styregruppen bag KlasseKampen, som bakker op om forslaget - og jeg glæder mig til at arbejde sammen med styregruppen og skolerne omkring mulighederne for at få det sat i søen til 2022 KlasseKampen.

Jeg ved igennem min egen aktive deltagelse i flere idrætsforeninger som forælder-træner, at det traditionelt kan være lidt svært at finde træner-ressourcer fra idrætsforeningerne meget før kl. 16 - men mon ikke at COVID-19 med udbredt brug af hjemmearbejdsplads også har givet den enkelte medarbejder muligheder for i endnu højere grad at planlægge eget arbejde - og man derfor sikkert godt kunne finde ressourcer i foreningerne til at tage samle sådan en "bold" op?

I forhold til idræt og fritidsområdet har jeg et meget stort ønske om at vi forpligtiger hinanden på om en vision om, at:

- Børn og unge bevæger sig mere, når de er i kommunale eller private institutioner og skoler

- Flere borgere er en del af et fællesskab, hvor der indgår bevægelse

Stemmer du til kommunalvalget i år?