11. maj 2021
Michael Nørregaard. Foto: Allan Nørregaard
Michael Nørregaard. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hyldest til foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hyldest til foreningerne
Debat Allerød - 01. maj 2021 kl. 17:11
Af Michael Nørregaard, kandidat for Venstre til KV21, Rødpælevej 30, Lillerød

Jeg bliver så glad og stolt over at bo i Allerød Kommune, hvor vi gang på gang ser foreninger tage et meget stort ansvar og bidrage positivt til det omkringliggende samfund, som de er en del af.

Listen er sikkert lang, men med stor risiko for at komme til at udelade nogen, vil jeg dog gerne tage en kort tur ned ad "memory lane" - og håber, I vil med på turen.

Tilbage i 1955 byggede Lillerød Badmintonklub for egne midler LB Hallen, og udvidede den 1962, og det er i dag den hal, vi nok alle kender som Centerhallen i Lillerød. Lillerød Badmintonklub flyttede i 1973 til Lillerød Hallerne, hvor det var klubben, der igennem samarbejde med Fritz Hansen fik doneret den nuværende tribune (Lillerødhallen var dog kommunalt bygget).

I 1988 etablerede Blovstrød Tennisklub de første to tennisbaner, hvor den ene var finansieret af klubben (ved optagelse af lån), og den anden var finansieret af kommunen. 12 år senere blev der indviet yderligere to tennisbaner, som var selvfinansieret af klubben.

Her i 2020/21 har Sigma, i samarbejde med brugerrådet for Blovstrød Svømmehal, taget initiativ til en make-over på Blovstrød svømmehal, som indebærer en etablering af udsmykning af foyer, klublokaler, dryland-lokaler og etablering af en stort fotostat til endevæggen, som dermed afløser et lokalt kunstværk bestående af fire relieffer.

Da kunstværket oprindeligt var lavet til svømmehallen af den lokale kunstner Annette Nørregaard Christiansen og delvist finansieret af Allerød Kommune, har sagen om udsmykning af Blovstrød Svømmehal været politisk behandlet på det seneste kultur- og idrætsudvalgsmøde, hvor udvalget inden mødet havde været på besøg i Blovstrød Svømmehal for med egne øjne at kunne vurdere forslaget, og udvalget valgte enstemmigt at godkende projektet.

I den lokale Facebook-gruppe 'Politik i Allerød' har denne beslutning dog delt vandene lidt (beklager metaforen), da kunstværket, som etableret som en del af Kulturby96, har større betydning for nogen borgere

Som aktiv bruger - og forælder til aktive brugere - af mange kommunale sportshaller og svømmehaller, så glæder jeg mig meget over det store positive bidrag, som foreningerne i Allerød bidrager med igennem deres arbejde, uanset om det er etablering af faciliteter som LB-Hallen, etablering af tennisbaner, et make-over af Blovstrød Svømmehal - eller bare de mange aktive timer, som de næsten 40 foreninger og klubber i kommunen står for i det daglige - og giver os alle en mulighed for at dyrke vores interesse, om det er i bredde eller elite-regi.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?