20. oktober 2021
Debatindlægsskribenten Dorthe Svendsen er beboer på Engholm Plejecenter. Arkivfoto: Lars Skov
Debatindlægsskribenten Dorthe Svendsen er beboer på Engholm Plejecenter. Arkivfoto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Husk ældreområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Husk ældreområdet
Debat Allerød - 09. oktober 2021 kl. 15:55
Af Dorthe Svendsen, Rådhusparken 58a, 126, Engholm Plejecenter, Allerød

At være på plejecenter er at sammenligne med et lagerhotel, hvor svage ældre opbevares indtil udløbsdato - det er næppe hensigten.

Personalenormeringen er utilstrækkelig, mange har ofte ekstravagter grundet fravær.

Jeg har rigtig gode plejere med hjertet på rette sted, men de er pressede på tid og fortjener bedre løn og arbejdsvilkår. Tidspresset skaber dårlig trivsel for alle, og man føler sig ofte til ulejlighed, sådan bør det ikke være.

Der er meget fokus på børne- og ungeområdet samt sportsfaciliteter i kommunen. Det er også fint, men man må ikke glemme de ældre borgere.

Nye plejecentre gør det ikke alene, varme hænder og personlig omsorg er lige så vigtig. Naturligvis med hensyntagen til de enkeltes behov, og hvordan de bedst tilgodeses. Mange har ingen pårørende, eller ser dem kun sjældent, de kan være for svage til selv at kæmpe for deres rettigheder og bliver nemt overset.

Når man har synkebesvær, er den bløde kost, leverandøren tilbyder, ikke særlig spændende og absolut ikke varieret. Maden bliver ofte tør efter opvarmning i mikroovn, og det gør den bestemt ikke nemmere at synke.

Netop klargøring af mad bliver varetaget af plejepersonalet. Her burde man bruge andre ressourcer - lokale køkkener, der selv producerede maden, er jo desværre nedlagt.

Visitation til hjælpemidler tager alt for lang tid. Hvis man er tvunget til at sidde i kørestol og sidder meget dårligt, er det ikke optimalt at skulle vente i to måneder på at få et andet sæde.

Mange aktiviteter har været stoppet grundet covid-19, lad os håbe, noget af det snart kan genoptages.

Rejser du til udlandet i år?