19. april 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Goddag mand økseskaft, Niels Kirkegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Goddag mand økseskaft, Niels Kirkegaard
Debat Allerød - 17. september 2018 kl. 13:37
Af Arne Blichfeldt Mathiasen, Høveltsvangsvej 64, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg kan kun være enig med dig I, at debatten til tider synes en smule ensidig, og at det ville være klædeligt, om der også blev bragt indhold fra de, som mener Farremosens udlægning til tung industri, vil være en god ide.

arrow Læs også: Miki Dam - Vis er den, der ved han ikke ved alt og handler der på

Jeg kan ganske enkelt ikke forstå, hvordan nogen vil arbejde for, at dette areal bliver udlagt til denne type industri i modstrid med både lokalplanens ordlyd og Miljøstyrelsens forbudsliste.

Når du vælger at pointere ensidigheden og samtidig meddeler, at I ikke vil kommentere på sagen, da der verserer en retssag, må jeg blot sige: Goddag mand økseskaft!

Det må jeg også sige til din udtalelse om, at »borgmesteren selvfølgelig ikke har beføjelser til indenfor det første halve år af sin borgmestertid - eller på noget andet tidspunkt - at kunne forkaste eller omgøre det, som byrådet har vedtaget under de to seneste Konservative borgmestre«.

Se det er fuldstændigt nonsens, Niels Kierkegaard.

Borgmesteren er naturligvis bundet af indeværende budget, men herudover arbejder vi i lokalpolitik ikke med 10 og 20 års-planer, som i Kina under Formand Maos tid. Hvis man ikke måtte omgøre tidligere borgmestres handlinger, hvorfor så overhovedet holde kommunalvalg?

Längerich har nu haft 10 måneder i sit borgmester-embede, og han har i den grad spillet hasard med miljøet i forhold til Farremosen. Der har været flere forslag fremme til opbremsning fra §14 fremført af Konservative, Uvildig undersøgelse fremført af Vores Allerød. Men Längerich har været imod og argumenteret med, at det er »staten der har pålagt det« og andre udokumenterede postulater.

På et borgermøde har Längerich endda gået så langt at udtale at: »hvis der er sket noget ulovligt, må vi gøre det lovligt«.

Når Längerich i den grad tilsidesætter muligheden for en tilbundsgående undersøgelse, §14-forbud, foreslår at trække høringssvaret til Erhvervsstyrelsen tilbage (hvor Farremosen ønskes neddroslet i Fingerplanen), og med en forestående retssag, der nu løftes til en tre dommer sag af principiel karakter, ja så mener jeg i den grad, at Längerich i sine handlinger og udtalelser er en tikkende bombe under Venstre på landsplan.

Den til enhver tid siddende borgmester har ansvaret for manglende handlinger. Partifarven på borgmestre i møgsager har det med at have skadelig virkning på landspolitik. Jeg kan blot nævne et par: Peter Brixtofte (V) og Thomas Banke (V, Fredericia).

Jeg ved, der kigges til Allerød med en begyndende nervøsitet fra Venstre på Borgen i denne møgsag i Allerød.

arrow Brat opvågnen, Erik Lund ?
16. september 2018 kl. 13:12 Opdateret: kl. 13:12
arrow Hvor mange konservative skal der til for at redde Farremosen?
16. september 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
arrow Fakta før følelser og egeninteresser
16. september 2018 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:00