1. august 2021
Jesper Holdflod. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Jesper Holdflod. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flere hænder til ældreplejen - nu sker der noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flere hænder til ældreplejen - nu sker der noget
Debat Allerød - 21. juni 2021 kl. 12:14
Af Jesper Holdflod Pallesen (S), formand for sundheds-, velfærds- og beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune

Det kan siges meget enkelt: Den suverænt største udfordring på ældreområdet er manglen på uddannede mennesker til at give en kompetent og værdig pleje. Nu - og endnu mere i fremtiden!

Derfor er det også en virkelig god nyhed, at kommunerne med finansloven nu får penge til at uddanne flere ufaglærte til sosu-hjælpere og assistenter.

Konkret fungerer det på den måde, at hver gang vi sender en allerede ansat i uddannelse, så får vi penge til at ansætte en ny i hendes eller hans sted. På den måde kan vi forhåbentligt både løfte mange ansattes uddannelsesniveau og få flere nye interesserede ind i sektoren.

Der er med andre ord afsat penge til såvel uddannelse som efterfølgende ansættelse af de nye medarbejdere. På landsplan skal det give ca. 1.000 nye sæt dygtige hænder til ældreplejen.

Allerøds andel bliver dermed cirka 45 - alt afhængig af hvor mange interesserede, vi kan finde og uddanne. Og her ligger så en ny stor udfordring, men den ved jeg, at både kommunens ledelse og Jobcenteret vil gøre alt for at løse.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?