19. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Få styr på fakta før grundvandet ødelægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Få styr på fakta før grundvandet ødelægges
Debat Allerød - 07. juni 2018 kl. 22:21
Af Thomas Frisch, Røglevej 130, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er interessant at vi, borgerne, både på møder og i pressen, bliver mødt med Karsten Längerichs standardkommentar »jeg forholder mig kun til fakta«.

Men piben har nu fået en lidt anden lyd. Senest i pressen, hvor Karsten Längerich bliver bedt om at svare på tre helt konkrete spørgsmål, må han svare, »det ved jeg ikke« eller »det må i spørge andre om«.

Men Karsten Längerich, når du nu hele tiden står frem offentligt med, at du kun baserer dig på fakta og så faktisk ikke ved, hvad fakta er, hvad er det så, du baserer dine beslutninger på?

Det eneste, vi ved, er at du »fucker med vores grundvand«.

Lad os lige engang se på Karsten Längerich-fakta.

1: Notat fra Horten, hvor de fastslår at det ikke er usandsynligt, at SCT vil kunne gøre et krav gældende. Men hverken forvaltningen, borgmesteren eller Horten har gjort sig den ulejlighed at undersøge, om SCT ejede grunden. Hvor er fakta?

2: Den miljøundersøgelse, der er udarbejdet af Niras, er udarbejdet med udgangspunkt i den oprindelige lokalplan for området. Der er ingen, der har gjort sig den ulejlighed at undersøge, om den »nye« lokalplan er ændret på så væsentlige områder, at man vil nå en anden konklusion. Hvor er fakta?

3: Med alle de ansøgninger, der efterhånden er tikket ind på kommunekontoret, er der ingen, der har gjort sig den ulejlighed at undersøge den kumulative miljøeffekt. Hvor er fakta?

4: VVM-screeningen vedrørende færdsel er i bedste fald udarbejdet på et forkert og ikke oplyst grundlag. I værste fald har man anvendt en model, der alene tilgodeser dem, der ønsker at etablere sig på Farremosen. Hvor er fakta?

Vi er mange, der ville ønske, at Karsten Längerich ville forholde sig til fakta. I det omfang at forhold (læs fakta) taler mod virksomhederne, der ønsker at etablere sig i Farremosen, er der udvist en besynderlig måde at forholde sig til fakta. Man oplever, at borgmesteren på intet tidspunkt forholder sig kritisk til de oplysninger, han bliver forelagt.

Om det er manglende interesse, eller om det er manglende evne til selv at se på tingende er svært at vide. Fakta er dog, at man igen og igen og igen må konstatere, at det, borgmesteren forholder sig til, ikke er fakta men nok nærmere falsum.

Hvorfor er det, man udviser så stor manglende interesse i at inddrage borgerne, og hvorfor er det, at man slet ikke ønsker tingene belyst i rette tid, men bliver ved med at træffe beslutninger på et falsum?

Der er ikke noget at sige til, at borgerene i Farremosen, men bestemt også os andre, føler sig meget magtesløse. Er det ikke på tide, at man fra hjørnekontoret i kommunen begynder at udvise lidt ledelse og varetage borgernes interesse? Lad os nu få belyst, hvad der er fakta, og hvad der er falsum, inden vi får ødelagt vores grundvand.