5. august 2021
Eric Lerdrup Bourgois. Privatfoto
Eric Lerdrup Bourgois. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Dyrk vores designarv!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Dyrk vores designarv!
Opdateret 18. juni 2021 kl. 09:55
Debat Allerød - 17. juni 2021 kl. 20:09
Af Eric Lerdrup Bourgois (K), KV21-kandidat, Gl Lyngevej 63, Lillerød

Allerød Kommune er en usleben diamant - særligt når det kommer til vores møbeldesignarv.

Fritz-Hansen har været i Lillerød siden 1890'erne og PP-møbler siden 1950'erne. Begge firmaer har det til fælles, at de producerer verdenskendte og verdenseftertragtede møbler. Og dermed er Allerød Kommune i en unik førerposition i verden.

Men hvorfor er vi så ikke Danmarks - eller verdens - møbeldesignkommune? Er det pga. manglende visioner eller manglende lyst og/eller evne til at se design og det oplagte og stærke identitetspotentiale?

Tænk, hvis vi dyrkede vores møbeldesignarv? Tænk, hvis vi etablerede et "Design District Allerød", der kunne indeholde et møbeldesignmuseum, designuddannelser for unge (som vi mangler i vores demografi), designværksteder og innovative designvækststeder med tilhørende design food hall og meget andet.

Det ville kunne løfte Allerød Kommune. Og det ville kunne løfte vores stolthed og identitet som Allerødborgere. Det ville kunne styrke vores forretnings- og næringsdrivende, samt også øge udbuddet af forretninger, caféer og restauranter. Det vil på alle måder kunne skabe et økonomisk opsving for Allerød Kommune og Lillerød by. Og ikke mindst skabe arbejdsplader og måske vil det også kunne tiltrække flere unge.

Tænk, hvis vi blot formåede at åbne det allerede eksisterende Fritz-Hansen museum for offentligheden. Mit forsigtige skøn - som museumsleder - er en gevinst på op mod 100.000 årlige gæster. Tænk, hvilken forskel det ville gøre for os alle i Lillerød og Allerød Kommune.

Så derfor er min opfordring til byrådet - grib nu chancen - dyrk vores møbeldesignarv og kom i dialog med PP, Fritz-Hansen og andre interessenter og få skabt et "Design District Allerød" og dermed styrket vores identitet, de unges muligheder - og herunder få adresseret vores demografiske udfordringer samt ikke mindst få styrket vores lokale handels- og næringsliv. "Design District Allerød" ville kunne blive en "game changer" for hele Allerød Kommune.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?