24. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Der er ingen ugler i Farremosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Der er ingen ugler i Farremosen
Debat Allerød - 22. marts 2019 kl. 16:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Rasmus Jarlov (K), Erhvervsminister

arrow Læs også: Vandværker klager i fællesskab over Pankas-godkendelse

Onsdag den 6. marts 2019 bragte Frederiksborg Amts Avis en artikel om det åbne brev, jeg har modtaget fra borgergruppen En grøn kommune går i sort.

Brevet handler om et erhvervsområde i Farremosen, hvor to virksomheder er ved at opføre en fabrik og et transportcenter. Borgergruppen ønsker, at jeg stopper byggeriet.

Som erhvervsminister ønsker jeg dog ikke at rive tæppet væk under virksomheder som Pankas og SCT Transport ved at omstøde en beslutning, der er truffet lokalt af byrådet.

I september sidste år var jeg på besøg i Farremosen, hvor jeg talte med både borgmester Karsten Längerich og de berørte virksomheder. Jeg har også talt med repræsentanter for borgergruppen.

Allerød Kommunes byråd har ad to omgange truffet beslutning om at udlægge erhvervsområdet ved Farremosen til virksomheder, som kræver en særlig beliggenhed på grund af den måde, de forventes at påvirke deres omgivelser.

Derefter har Pankas og SCT Transport valgt at købe grunden med berettigede forventninger om senere at kunne etablere sig i området.

Senest har Allerød Kommune her i marts 2019 givet tilladelse til, at virksomhederne kan gå i gang med at bygge, hvilket 20 ud af 21 medlemmer af byrådet tog til efterretning på byrådsmødet den 28. februar.

Det er vigtigt, at virksomheder har sikkerhed for deres investeringer. Og vigtigt, at Allerød Kommune står ved kommunalbestyrelsens beslutning, så virksomhederne fortsat kan investere og erhverve fast ejendom i tillid til de gældende kommune- og lokalplaner.

Produktionsvirksomhederne - også dem der for eksempel støjer og lugter mere end gennemsnittet - er afgørende for vækst, udvikling og beskæftigelsen i Danmark.

Set med erhvervsministerens øjne er der ingen ugler i Farremosen. Til gengæld er der gode muligheder for udvikling.

arrow Borgmester: - Jeg ikke overrasket
23. marts 2019 kl. 04:47 Opdateret: kl. 16:12
arrow Minister afviser at stoppe asfaltbyggeri
22. marts 2019 kl. 09:44 Opdateret: kl. 12:57
arrow Borgmester afviser hastemøde i miljøsag
08. marts 2019 kl. 03:56 Opdateret: kl. 13:46