4. december 2020
Der er blandt andet seks af  Thomas Dambos kæmpetrolde i seks kommuner på Københavns Vestegn. Her er det Bakke Top Trine i Hvidovre. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der er blandt andet seks af Thomas Dambos kæmpetrolde i seks kommuner på Københavns Vestegn. Her er det Bakke Top Trine i Hvidovre. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bonzo Bøgeskov - Nordsjællands første kæmpetrold?!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bonzo Bøgeskov - Nordsjællands første kæmpetrold?!
Debat Allerød - 29. oktober 2020 kl. 14:40
Af Anette Haugshøj, Brislingevej 20, 3450 Allerød

At opføre en af Thomas Dambo´s kæmpetrolde i Ravnsholt Skov vil cementere kommunens vision "Tæt på hinanden - Tæt på naturen", sætte Allerød på landkortet som et sted i Nordsjælland man skal besøge samt drive flere til at nyde vores skønne natur her i Nordsjælland/Allerød på en sund, fremtidssikret måde.

Alle kan have flere sjove oplevelser i skoven og naturen generelt ved at bringe en trold ind i vores lokalsamfund - og den kan samle Allerød i et fælles kulturelt initiativ - som endda er muligt at gøre i disse Covid-19 tider.

Trolden, som opføres i genbrugstræ, kommer ikke til at skade vores skønne natur. Derimod bringer det fokus på genanvendelighed og bæredygtig udvikling i brugen af træ.

Opførelsen af en trold vil bringe hele byen og handelslivet ind i en fælles kulturel og praktisk opgave - uanset om det er som sponsor, indsamler, bygger, kagebager, projektgruppe eller anden ressource funktion.

Efterfølgende vil den være en integreret del af vores lokalsamfund, et vartegn samt vil fungere som et trækplaster, et udflugtsmål for alle, ikke kun børnefamilier og institutioner, men også naturelskere og andre nysgerrige troldejagende danskere.

Dette var min umiddelbare tanke, da jeg sad en søndag aften i august og fik den ide at skrive en opfordring på vores lokale FB gruppe om netop dette emne. I løbet af få timer havde jeg flere likes end jeg havde forestillet mig. Tak Allerød!

Jeg kontaktede herefter Naturstyrelsen, som er lodsejer af Ravnsholt Skov. De tilkendegav at være positivt indstillet og gerne vil stille arealer til rådighed, hvis projektet bliver en realitet i samarbejde med Allerød Kommune.

Næste step var at række ud til de andre kommuner, som nuværende har fået opført kæmpetrolde (for eksempel Vestegnens "De seks glemte kæmper") for at kunne indsamle viden og erfaringer, til at underbygge projektets validitet.

Sidst, men ikke mindst: Kunstneren Thomas Dambo. Han kom med på ideen - hvis alle formalia er på plads. Han har tid i marts 2021 som det ser ud i skrivende stund.

Det der skal til for at give en trold et hjem, er et smukt, og lidt hemmeligt sted, en byggetilladelse og økonomi.

Derfor inviterede jeg mig selv på "Borgmesterkaffe" d. 17. september på Rådhuset, hvor jeg fremlagde mit idegrundlag for borgmester Karsten Längerich.

Karsten lød interesseret i det jeg kom med, og gav mig det råd at oprette en forening, så jeg kunne starte med at ansøge om sponsorater. Det er dog ikke helt nemt uden at vide om man har en byggetilladelse, så derfor lovede han at tage mit idegrundlag med tilbage for at se om jeg kunne få en forhåndsgodkendelse. Så der ligger den nu!

Med dette brev, håber jeg at kunne udnytte tiden optimalt, og meget gerne få nogle positive/konstruktive tilbagemeldinger fra lokale ildsjæle og andre nysgerrige, som tænker de kan bidrage med arbejdskraft or erfaring enten i den kommende forening, selve skabelsen og opbygningen (er sikker på vi må have op til flere dygtige pensionerede håndværkere) eller måske endda som sponsor af økonomiske midler, for det skal der til!

Jeg har oprettet en dedikeret mail til projektet, så skriv gerne til mig: TroldenBonzo@hotmail.com.

Fremtidens Allerød - den må da huse Bonzo Bøgeskov, Nordsjællands første kæmpetrold!

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?