19. januar 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Allerøds borgmester er i sandhed en heldig kartoffel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Allerøds borgmester er i sandhed en heldig kartoffel
Debat Allerød - 08. juni 2018 kl. 05:34
Af Arne Blichfeldt Mathiasen, Høveltsvangsvej 64, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød: At sidde som borgmester i en kommune med så mange engagerede borgere, der mere flittigt end nogen forvaltning sætter sig dybt ind i fagområder, der ikke nødvendigvis har noget at gøre med deres professionelle virke.

At have en så stærk gruppe af utrættelige borgere, der mere vedholdende end en Duracell-kanin bliver ved og ved.

At have lokale kompetencer hos borgerne, der gang på gang nærstuderer og finder fejl og mangler i VVM-screeninger, lokalplaner, data til trafikstyrelsen, offentlighedslov og meget mere til kommunens bedste.

At have politisk interesserede borgere, der gang på gang tropper op for at hylde nærdemokratiet ved byrådsmøder og søger foretræde for fagudvalg.

Det er usædvanligt heldigt.

Heldige kartofler kan holde længe. Det kan gode borgmestre, der lytter til borgerne, også. Se blot på Gentofte Kommunes borgmester Hans Toft, der er Danmarks næstlængst siddende borgmester med nu 25 år i borgmesterstolen.

Adspurgt til hvad opskriften er, svarer han:

»En ting er helt klart. Man skal være i god kontakt til sine borgere«.

Lær af Hans Tofts indførelse af »Opgaveudvalg«. Et udvalg hvor borgere og virksomheder bruges som specialister og inddrages i de kommunale beslutninger.

Karsten Längerich, du er borgmester i en kommune, hvor der er en stor andel af særdeles ressourcestærke borgere, der alle ønsker det bedste for Allerød og den natur, der er vores vartegn.

Vi ønsker at samarbejde, ikke at være modstandere. Brug os. Vi er mere end villige til at hjælpe dig og din forvaltning for Allerøds bedste.

Lad os høre, hvordan du vil vende situationen i Farremosen.