19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Allerød har igen brug for en økonomisk time-out

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Allerød har igen brug for en økonomisk time-out
Debat Allerød - 19. september 2021 kl. 18:17
Af John Jensen, spidskandidat for NB ved KV21, Spartanvej 2, Allerød

For et par uger siden var jeg inviteret som debatdeltager ved den lokalpolitiske debat ved Lynge Byfest.

Det var fantastisk igen at være en del af de politikere, der har taget et personligt ansvar for at gøre Allerød Kommune til den bedste kommune i landet.

Vi har alle vores politiske vej til at gøre Allerød til landets bedste kommune, og dette kom meget tydeligt frem under debatten.

F.eks. så talte SF om, at vi ikke har rent drikkevand i kommunen - uagtet, det ikke er sandt,

EL mente, at økonomi ikke skal være bærende i den lokalpolitiske strategi, og vores borgmester annoncerede, at han i de kommende år vil investere mere end 700 mio. kr.

I en valgkamp har man naturligvis ret til at lade sig rive med for at genvinde sin politiske position. Men der burde alligevel være en form for selvkritisk filter i budskaberne.

Men som borger i Allerød Kommune må det alligevel være lidt underligt at opleve en borgmester, der lover at investerer med end 700 mio. kr., og ugen efter annoncerer de største besparelser i mange år.

Den økonomiske situation er ganske enkel.

Det politiske flertal i kommunen har haft et massivt overforbrug på cirka 89 mio. kr. i forhold til de budgetter, der var lagt, gældende for den byrådsperiode, som vi er på vej ud af.

Derfor er der desværre igen brug for en økonomisk time-out i vores kommune.

Kommunen er nødt til at vende tilbage til en økonomiske strategi, der betyder, at vi ikke bruger penge vi ikke har, og hvis vi gør, så sker det ud fra veldefinerede prioriteter og med kompenserende besparelser.

I disse dage er der fuld gang i budgetforhandlingerne imellem de nuværende byrådspartier. Desværre snakkes der stadig om håbet for et bredt budgetforlig iblandt diverse partier.

Hos Nye Borgerlige spørger vi os selv, hvorfor det som udgangspunkt er vigtigt med et bredt politisk budgetforlig. De brede budgetforlig er jo netop en af årsagerne til, at borgerne nu igen skal leve med massive besparelser.

Jeg har tidligere udtalt, at såfremt byrådet skulle lave et bredt forlig vedrørende udviklingen af et hjul, så ville det blive firkantet og ikke funktionelt. Det er vel præcis, hvad vi har oplevet økonomisk de sidste fire år.

Nye Borgerlige går til valg på at styrke det borgerlige i Allerød Kommune, og hvis de "røde" støtter dette - så skal vi nok få masser af brede budgetforlig i den kommende byrådsperiode.

Rejser du til udlandet i år?