24. juni 2021
Budgetoverskridelsen er manglende respekt for borgernes penge, skriver Erik Lund i et debatindlæg. Pressefoto
Budgetoverskridelsen er manglende respekt for borgernes penge, skriver Erik Lund i et debatindlæg. Pressefoto
Foto: CARSTEN LUNDAGER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: V læser kommunens regnskab, som Fanden læser biblen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: V læser kommunens regnskab, som Fanden læser biblen
Debat Allerød - 09. juni 2021 kl. 14:29

Erik Lund, byrådsmedlem (K)
debat Når Venstre roser kommunens regnskab og fremfører, at vi har ramt bulls-eye ved kun at ramme 3,1 mio. kr. ved siden af i overskud på driften, er det en sandhed med modifikationer.

Kommunens overskud på driften blev ganske rigtig på 51,8 mio. kr., men det skyldes udelukkende, at skatter og udligning blev 39,7 mio. kr. højere end forventet.

Fakta er, at der i 2020 er budgetteret med driftsudgifter på 1.487,1 mio. kr., medens regnskabet udviser driftsudgifter på 1.523,7 mio. kr., hvilket er en budgetoverskridelse på 36,6 mio. kr.

Venstre synes, at det er "respekt for borgernes penge". Jeg synes, at en overskridelse på driftsbudgettet på 36,6 mio. kr. er manglende respekt for det vedtagne budget - og dermed borgernes penge.

De seneste tre års store budgetoverskridelser på drifts- budgetterne er årsag til det voldsomme dyk i kassebeholdningen, som gør os sårbare over for uforudsete hændelser.

Vi var heldige i 2020, at skatter og udligning blev 39,7 mio. kr. højere end forventet (ellers var vi blevet sat under administration), men vi kan ikke håbe på samme held de kommende år.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?