19. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Smil til din lokalpolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Smil til din lokalpolitiker
Debat Allerød - 29. juni 2021 kl. 11:55

Af Michael Nørregaard, kandidat for Venstre til KV21, Rødpælevej 30, Lillerød

debat Inden jeg selv og mine "konkollegaer" til kommunalvalget for alvor går i gang med valgkamp, ønsker jeg at viderebringe nogen betragtninger til alle os vælgere i Allerød Kommune.

Allerød er en dejlig kommune, en kommune, hvor vi tager os af hinanden og altid forsøger at gøre tingene lidt bedre.

Vi har tradition for et stærkt demokrati og har historisk set haft en af landets højeste stemmeprocenter. Et demokrati, hvor politikere fra forskellige partier udfordrer hinanden på morgendagens nye og forhåbentlig bedre løsninger. Der er nemlig ikke noget, der kommer af sig selv.

Her til efteråret er der kommunalvalg, nærmere betegnet 16. november.

Det betyder, at en masse håbefulde nye - inklusive undertegnede - og allerede valgte politikere kommer til at møde borgere såvel online som i fysiske møder og på gader og stræder.

Vi stiller os selv og vores person til rådighed for dig og dit kryds til det kommende valg. Det valg, vi har truffet, er vigtigt, vigtigt for dig som borger, men også vigtigt for demokratiet.

Det at stille sig frem og bede om din opmærksomhed og din stemme er ikke altid let.

Det kan være grænseoverskridende, og de fleste politikere in spe har, lige som jeg, sikkert sommerfugle i maven, inden vi stiller sig ud på gaden med vores første flyer.

Vi har også ofte overvejet det længe, inden vi tager skridtet til at stille op, for politik fylder meget i en hverdag.

Derfor skal min opfordring være, at du ofrer det ene minut, det tager at stoppe op, lytte et øjeblik og tage imod vores budskaber.

Du behøver jo ikke at stemme på os, fordi du lytter, og vi bliver altid klogere af at lytte til hinanden. Og dertil kommer, at du giver os en bedre dag og bedre oplevelse af at være en del af demokratiet.

Tilmed kan du jo fortælle os om, hvad der fylder for dig som vælger, og hvad du er optaget af. Det ene minut kan være givet godt ud.

Politik er nemlig prioriteringer, og politikere er også en slags mennesker. Mennesker, som lader sig påvirke. Derfor betyder din mening noget, hvis du bringer den videre.

Lokalpolitik er vigtig. Det er her, beslutningerne tages, om alt det, der sker lige for øjnene af os. Renovering af veje, prioritering af pædagoger til den lokale børnehave og placering af det næste (fri?)plejehjem. Alt sammen emner, som betyder noget og optager os i hverdagen, men som koster mange skattekroner, og hvert eneste område står i skarp prioritering til andre områder.

Derfor er den mening, du giver din lokale politiker, meget vigtig.

Men politik tager også tid og fylder i vores hverdag som menneske. Og selv politikere skal gerne føle, at det er kampen værd, og det gør vi kun, hvis du som vælger tager en positiv tilgang og møder os i vores virke.

Vi skal af dialogen ikke altid bare blive enige, men vi skal gerne blive klogere. Og vi skal ikke mindst respektere hinanden som mennesker.

Derfor skal du smile til din lokalpolitiker og være med til at give os mod på næste skridt i valgkampen. Valget kan nemlig ende med at blive et valg for dig og din hverdag.

Synes du, at kommunen er der for dig?