24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sænk den utidssvarende dækningsafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sænk den utidssvarende dækningsafgift
Debat Allerød - 10. juni 2021 kl. 00:38

Carsten Rasmussen, næstformand Allerød Venstre

debat Som en start, så sænk dækningsafgiften med et promille-point og skab mere liv i bymidten, da denne afgift både er utidssvarende og kvæler vores i forvejen alt for hårdt ramte erhvervsliv.

I Allerød er vi glade for vores lokale erhvervsliv, og at vi har liv i vores bymidter. Vores lokale erhvervsliv er under pres fra høje afgifter, og udvalgsbutikkerne presses af nethandel, mens vores spisesteder lider under restriktioner.

Dækningsafgiften er en utidssvarende afgift, da erhvervslivet som lejer eller ejer af deres ejendomme betaler dækningsafgift til kommunen, uanset om man holder butikken åbent eller lukket.

Afgiften er i kroner det samme, uanset om man har underskud eller overskud. Det er ikke rimeligt.

Dækningsafgiften er en skat på butikker og forretninger. Hvis vi skal have flere butikker, forretninger og mere liv og aktivitet i bymidterne skal denne kommunale ekstra skat væk over tid. Det har vi brug for oven på en pandemi.

Derfor vil Venstre arbejde for at sænke den utidssvarende dækningsafgift, så vi kan få flere investeringer til Allerød og mere liv i gaderne.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?