23. juni 2021
Med en kø af biler på Hillerødmotorvejn ud for Lillerød i baggrunden, argumenterer Miki Dam Larsen for en ny S-togsstation mellem Lynge og Lillerød. Pressefoto
Med en kø af biler på Hillerødmotorvejn ud for Lillerød i baggrunden, argumenterer Miki Dam Larsen for en ny S-togsstation mellem Lynge og Lillerød. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os arbejde for en ny S-togsstation mellem Lynge og Lillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os arbejde for en ny S-togsstation mellem Lynge og Lillerød
Debat Allerød - 08. juni 2021 kl. 19:33

Miki Dam Larsen (S), viceborgmester, gruppeformand

debat En ny S-togsstation mellem Lynge og Lillerød vil være en fantastisk mulighed for vores kommune.

Det vil gøre afstanden til tog endnu kortere for flere borgere, skabe togforbindelser til nye byer og dermed vil det blive attraktivt for endnu flere borgere at tage toget og lade bilen stå.

Vi står over for et konstant stigende pres på vejene, så ethvert tiltag, der giver alternativer til bilkøerne, må gribes.

Samtidig vil en ny linjeføring vest om Lillerød betyde, at de smukke naturområder mod Høvelte friholdes.

Den nye linjeføring skal naturligvis sammentænkes med støjafskærmning og motorvejens forlængelse. Vejstøj er sammen med stigende biltrafik et voksende samfundsproblem, der plager flere og flere borgere.

Vi mener på den baggrund, at håndtering af motorvejsforlængelse, støjbekæmpelse og en ny linjeføring er tæt forbundne kar med gode muligheder.

Vi betragter det som ikke blot realistisk, men nødvendigt og fornuftigt at investere i alle tre dele.

Jeg vil derfor tage initiativ til, at Allerød Byråd støtter op om undersøgelserne af en ny linjeføring og fastholder sin opbakning til motorvejens forlængelse og en stærkere støjbekæmpelse.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?