6. marts 2021
Kasper Ljung Pedersen. Privatfoto
Kasper Ljung Pedersen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Frontpersonalet vi ikke taler om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Frontpersonalet vi ikke taler om
Debat Allerød - 23. februar 2021 kl. 09:54
Af Kasper Ljung Pedersen, byrådsmedlem og medlem af børne- og skoleudvalget (S)

debat Borgmesteren jubler (med rette) over, at Allerøds incidenstal er i bund - og glæder sig over effektiviteten i teststrategien. Der er nedsat en national teststrategi fra KL - det er en strategi som sætter en standard for hele Danmark.

Men undskyld mig - hvorfor skal vi gå med standarden - altså laveste fællesnævner, når vi kan gøre det bedre? Vi har personale som rykker så flot og effektivt på plejehjem, i hjemmeplejen, i skolerne - og på det, åbenbart glemte, daginstitutionsområde.

Min tanke er, at der må være nogle pædagoger, som føler sig glemt - og måske trådt på. Det er åbenbart en præmis som medarbejder i en daginstitution - og jeg forstår det ikke.

Vi ved hvor stor værdi den pædagogiske faggruppe har for vores økonomi - hvis vi ikke havde deres styrke i vores samfund, til at være omkring vores børn, så ville vores økonomi stå helt stille. Vi med børn, ved godt at det er svært, at arbejde effektivt med vores små guldklumper på siden.

Fire dage efter indskolingen genåbnede i uge 6, var der et lynetableret kommunalt testhold klar med kviktest på skolerne, til at teste lærere og pædagoger to gange ugentligt, on site i arbejdstiden. Helt fantastisk! OG DET VAR FIRE DAGE.

Men hvorfor samme service ikke kan tilbydes det daginstitutionspersonale som har KNOKLET de sidste mange måneder, er mig en gåde. De må fortsat transportere sig selv til test udenbys i deres fritid - Det er en hån og vi kan ikke være det bekendt. Jeg vil arbejde for at udligne denne skæve prioritering.

Lad os løfte barren!
Vi skal have testet samtlige lærere, undervisere, pædagoger og pædagogisk personale to gange om ugen - PÅ arbejdspladsen. I arbejdstiden.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?