11. maj 2021
Arkivfoto: Jan F. Stephan
Arkivfoto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dæmpegård, Toftehavegaard...er der andre oversete perler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dæmpegård, Toftehavegaard...er der andre oversete perler?
Debat Allerød - 04. maj 2021 kl. 11:53
Af Martin H. Wolffbrandt, byrådsmedlem (K)

debat Det sidste år er vi i Allerød blevet opmærksomme på først Dæmpegård og senest Toftehavegaard. To bygninger som, hvis de går tabt, vil være et skridt henimod at vi i Allerød bliver historieløse. Med stiftelsen af foreningen Dæmpegårds Venner og senest forslaget om at Toftehavegaard, som konservative mener kan være en del af et bofællesskab, er der håb om at de bliver reddet i 11. time.

Spørgsmålet er imidlertid om der i Allerød er andre oversete kulturhistoriske perler som på samme måde som Dæmpegård og Toftehavegaard langsomt forfalder (f.eks. fordi de er ejet af staten og/eller at vedligeholdelse ikke prioriteres) indtil de en dag er totalt forfaldne og det vil koste så stor en formue at redde dem at de i er tabt.

Det har jeg bedt om kommer på dagsordenen i byrådet i Allerød. Vi skal have afdækket om der i Allerød Kommune er andre bygninger af denne karakter så vi har mulighed for at reagere i tide.

Hvis vi mister overblikket, er det umuligt at værne om det Allerød, vi kender.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?