16. oktober 2019
Hvorfor hastede det så meget med at få Billedskolen ud af Fru Lunds Villa, spørger Peter Stauning. Foto: Allan Nørregaard
Hvorfor hastede det så meget med at få Billedskolen ud af Fru Lunds Villa, spørger Peter Stauning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Claus Hjort betaler til salg af Fru Lunds Villa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Hjort betaler til salg af Fru Lunds Villa
Debat Allerød - 10. april 2019 kl. 15:51
Af Peter Stauning, civilingeniør, Enghaven Nord 12, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Salg af Fru Lunds villa er nu taget med som punkt 13 på dagsorden for mødet i Allerød Byråds økonomiudvalg. I oplægget er der lavet overslag over forventede udgifter på i alt 365.000 kroner i forbindelse med et salg til en forventet salgspris på 995.000 kroner.

Som ved tidligere lejligheder (se dokumentation i »Rapport om Sjusk og Fusk i Sagsbehandlingen i Allerød Kommunes Forvaltning vedrørende Lyngevej 198«, som findes i sagsarkivet) er opstillingen af udgifter pyntet til formålet. Det nævnes ikke, at der allerede er brugt 80.000 kroner på en unødvendig miljøundersøgelse og over 100.000 kroner til flytning af el-installation og udflytning af Billedskolen.

Desuden mangler blandt andet udgifter til afskærmning mod Musikskolen og anlæg af separat indkørsel til villaen. Tillige er udgiften tidligere anslået til 350.000 kroner til flytning af sireneanlæg fra villaens grund til

Musikskolens område nu overført til Forsvaret og forsvinder ud af forvaltningens udgiftsberegning. Men Forsvarets midler er også skattepenge, så udgiften forsvinder jo ikke.

Forsvaret har ingen andel i det ønskede salg af Fru Lunds Villa, så overførslen af denne udgift må skyldes aftaler mellem borgmester Karsten Längerich og Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, som jo også er venstremand.

Men det mest oprørende er dog, at salget først kan ske efter en ny lokalplan, der forventes at foreligge »ultimo november 2019«. Så villaen skal stå tom og uden tilsyn i et år. Så hvorfor hastede det så meget med udflytning af billedskolen, at det absolut skulle ske allerede i begyndelsen af januar midt i undervisningsåret?

Det var en utroligt hensynsløs behandling af Musik- og Kulturskolen, som er en af Allerøds fineste kulturbærende institutioner for børn og unge, og medførte store forstyrrelser både i Musikskolen og i Billedskolen, der måtte aflyse undervisningen i januar og ind i februar måned i år.

Det skal nævnes, at en borgergruppe på byrådsmødet den 13. december sidste år havde fremlagt forslag om samarbejde med kommunen om drift af Fru Lunds Villa som billedskole gennem 20 år med samlede udgifter for kommunen på i alt det beløb (440.000 kroner), den tidligere vedtagne nedrivning gerne måtte koste.