21. august 2019
Foto Thomas Olsen
Foto Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd kunne ikke stemme »ja« eller »nej« til asfaltværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd kunne ikke stemme »ja« eller »nej« til asfaltværk
Debat Allerød - 05. marts 2019 kl. 17:31
Af Martin H. Wolffbrandt, byrådsmedlem i Allerød for Konservative, Næstformand i Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet i Allerød behandlede torsdag den 28. februar en sag, hvor medlemmerne blev orienteret om de tilladelser, forvaltningen vil meddele til asfaltproducenten Pankas i erhvervsområdet Farremosen. Jeg beklager, at man har kunnet få indtryk af, at afstemningstemaet var »ja« eller »nej« til et asfaltværk. Det var det ikke.

arrow Læs også: Efter ja til asfalt: Borgergruppe vil mødes med minister

Planhierarkiet medfører, at det ikke er op til kommunerne hver især at bestemme, om de vil have virksomheder med særlige beliggenhedskrav (for eksempel asfaltværker) eller ej. Det afgøres centralt. Konservative stemte i byrådet den 17. november 2017 for at nedlægge et paragraf 14-forbud mod asfaltfabrikken. Vi var desværre i mindretal, da Allerød for alvor kunne gjort noget for at undgå asfaltværket.

Konservative har helt fra starten været imod et asfaltværk, nedlagt paragraf 14-forbud og brugt vores gode forbindelseslinjer i Folketinget, hvor vi har forsøgt at få ændret hvilke typer virksomheder, der må ligge i området, så vi undgår de »tungeste« virksomheder. Vi er ikke færdige endnu. Vi fortsætter arbejdet.

Det er ikke helt fair, når nogen i Farremosen forsøger at gøre Konservative til syndebuk i sagen. Sagen på byrådsmødet i torsdags var kun en orientering om en myndighedsafgørelse. Byrådet kan ikke sige nej til et asfaltværk, det skulle have været afværget i planlovgivningen. Det er også derfor, at også de partier, som er skeptiske overfor asfaltværket, for eksempel Enhedslisten og Vores Allerød, stemte for at tage orienteringen til efterretning.

Konservatives byrådsmedlem Erik Lund stemte imod orienteringen til byrådet. Det var en fin markering af, at Konservative helt fra starten var og stadigvæk er imod asfaltværket. Men selvom alle Konservative havde stemt imod, havde der ikke været flertal alligevel. Hvis et flertal i byrådet stemte imod, kunne det efter min vurdering højest have kastet lidt grus i maskineriet og forsinket tingene lidt.

Selvom man gerne vil, kan man ikke standse et godstog ved at råbe på perronen. Man skal have toget til at køre en anden vej. Det, håber jeg, vi kan få overbevist de centrale politikere og planlæggere om.

Alt håb er ikke ude. Efter sagen har været i byrådet, kan der klages. Det har jeg set, at vandværket vil gøre. Det glæder mig, for det er ekstremt vigtigt, at man ikke tager nogen chancer med grundvandet.

arrow Grønt lys til byggeri af asfaltfabrik
01. marts 2019 kl. 03:17 Opdateret: kl. 22:23
arrow Vandværk vil klage hvis asfaltfabrik godkendes
27. februar 2019 kl. 04:41 Opdateret: kl. 17:46