28. oktober 2020
Axel Nielsen (C). Arkivfoto
Axel Nielsen (C). Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vis tillid til foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vis tillid til foreningerne
Debat Allerød Nyt - 17. september 2020 kl. 18:20
Af Axel Nielsen, byrådsmedlem (C)

Visionært budgetoplæg fra borgmesteren "Vi veksler lige 400.000 kroner fra Allerødordningen med endnu en offentlig ansat konsulent".

Dette overraskende budskab kom ellers efter et dialogmøde den 24. august, hvor kommunen havde indkaldt alle foreninger til at komme med input i forhold til nytænkning af tilskudsordningerne.

Her blev ved de forskellige borde diskuteret flere forskellige modeller:

1: Skal der gives et højere aktivitetstilbud til medlemmer under 18 år eller til dem over eller omvendt? 2: Skal der gives aktivitetstilskud til medlemmer over 60 år, hvor man fokuserede på sundhedsfremmende aktiviteter? 3: Skal der afsættes en pulje som foreninger kan søge til fastholdelse af frivillige (uddannelse, sociale aktiviteter mv.) 4: Skal der tages 300.000 kr. til en deltidsansat fritidskonsulent.

Konklusionen fra mødet var, efter min mening, at de tre første udsagn indeholder nogle interessante betragtninger, som kunne indgå i fremtidens nytænkning af tilskudsordninger.

Der var også stemning for, at man ændrede prisuddelingen, til en festlig aften med spisning, underholdning og uddeling af diverse priser som i de gode gamle dage.

Underholdningen skulle udføres af vores talentfulde kultur, spejder og idrætsforeninger.

Hvad angår punkt 4 blev der spurgt, om det var en god idé at ansætte en idrætskonsulent, og svaret var klart nej fra alle foreninger.

Foreningerne har selv en organisation bag sig, som meget bedre kan hjælpe. Det kan være DGI eller sparing med andre foreninger i netværket.

Allerød Kommune har et fantastisk foreningsliv, hvor frivillige hver eneste dag yder en stor indsats til gavn og glæde for hele kommunen, det må vi ikke ødelægge.

Foreningerne har også på sundhedsområdet en kæmpeværdi som ikke må undervurderes.

Vis nu noget tillid til foreningerne, de ved selv bedst, hvor pengene gør bedst gavn.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?