4. august 2020
#1436788
Foto: Temafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vikarer og privat børnepasning i Allerød Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vikarer og privat børnepasning i Allerød Kommune
Debat Allerød Nyt - 14. januar 2020 kl. 17:15
Af HosSolvej - privat pasningsordning v. Solvej Pedersen, Hillerødvej 9, Lynge
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I februar 2019 forhørte jeg mig om retningslinjerne for brug af vikar i min private børnepasning. Jeg fik en 'sludder for en sladder' om, at forældrene blev trukket i tilskud og kommunen skulle betale min vikar. Vås!!!

Da jeg senere henvendte mig til kommunen ang. vikar, var svaret pludselig, at jeg ikke måtte have tilknyttet vikar i min private pasningsordning.

Jeg valgte så at inddrage Foreningen private børnepassere Sjælland (FPDS), en slags fagforening for mig og andre børnepassere. FPDS overtog sagen. Selvom FPDS kunne henviste til Ringkøbing-Skjern kommune, som tabte en lignende sag, hvor Ringkøbing-Skjern også nægtede private børnepasseres brug af vikar, valgte Allerød kommune alligevel at forhale sagen.

I september valgte kommunen at bruge tid på at spørge ministeriet. Oktober kom dette svar fra ministeriet: Forældrene skal ikke stilles ringere, fordi de har valgt at bruge en privat børnepasser.

Jeg har dog stadig ikke fået godkendt mine vikarer, selvom jeg har opgivet navn og cpr.nr. på mine vikarer, og jeg har beskrevet omfang og vilkår for brug af vikar. Også selvom jeg endnu ikke ved, hvornår jeg bliver syg.

Jeg har prøvet at hjælpe kommunen på vej med børneattester på mine vikarer, men jeg kan som privatperson ikke hente børneattest. Hvilket nok også er meget godt.

Hvorfor vælger jeg at skrive dette læserbrev?

I dag (7.1.) skulle jeg have været til begravelse. Jeg har jordens bedste og dejligste forældre i min pasningsordning, og havde jeg fortalt at jeg skulle til begravelse, havde de også fundet anden pasning. Men jeg har lige holdt juleferie (en ferie hvor jeg ikke tilbyder vikar), så jeg synes ikke, at jeg kunne bede mine forældre om igen at finde anden pasning.

Forældrene får min ferieplan for et år af gangen, så mine ferier og fridage kan forældrene planlægge sig ud af. Min læge har aftenkonsultation en gang om ugen og min tandlæge giver mig den seneste tid, så to gange om året lukker jeg kl. 16.

Men skal jeg ekstraordinært til læge eller have en fridag ved f.eks. begravelse, ville det være rart med en vikar. Vikaren har jeg, jeg mangler kun kommunens godkendelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?